Leclerc: Nem dolgozik rosszabbul a Ferrari, mint a Red Bull - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem dolgozik rosszabbul a Ferrari, mint a Red Bull

A csapat működése szempontjából nem gyengébb a Ferrari a Red Bullnál – ezt mondja az olasz istálló ifjú pilótája, Charles Leclerc, aki ugyanakkor felfedte, miben is vannak jelenleg hátrányban az energiaital-gyárosokkal szemben.

A monacói versenyző a két héttel ezelőtti Osztrák Nagydíjon magabiztos győzelmet aratott, ám még így is 38 pontos hátrányban van az összetettben Max Verstappennel szemben. Leclerc reméli, lendületben marad a hétvégi Francia Nagydíjon is, és ezúttal is képesek lesznek a győzelemért harcba szállni.

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari vajon gyorsabb lesz-e a Red Bullnál a franciaországi versenyen is, Leclerc így felelt: „Nos, remélem! Kétségkívül fontos győzelem volt, különösen számomra. Volt öt nagyon nehéz futamunk, ahol úgy tűnt, minden ellenem volt. Szóval fontos volt ez a győzelem, és az, hogy nyertünk néhány pontot Maxszal szemben.”

„Ami ezt a hétvégét illeti, még látnunk kell, hogyan mennek a dolgok, hiszen az elmúlt két évben nagyon-nagyon nehéz volt itt: a gumikezelésnek komoly jelentősége van, és ezen a téren különösen küszködtünk, szóval erre fókuszálunk majd a szabadedzéseken, hogy készen álljunk a versenyre.”

Leclerc elárulta, arra már rájöttek a szezon első felében látottak alapján, hogy a Red Bull a versenyek elején előnyben van velük szemben, hatékonyabban tudja ugyanis felmelegíteni az abroncsokat. A Ferrari gumikezelése viszont rendben van – ráadásul Spielbergben ennek is köszönhették a győzelmet.

„A gumik felmelegítésében a Red Bull talán jobb nálunk. De az ausztriai versenyt látva nem vagyok túl boldogtalan amiatt, hogy nem voltunk közel hozzá az első körben, mert a végén kifizetődött, és ez az, ami számít. De való igaz, az a tendencia, hogy az etapok első pár köreiben nagyon erősek a gumik terén. Tudjuk, hogy ez talán egy gyengeség a részünkről.”

„Ugyanakkor viszont a teljes képet kell nézni, és a gumikezelésünk jó volt a legutóbbi versenyen – szóval tovább kell dolgoznunk, mert ez nem jelenti azt, hogy ugyanez lesz a helyzet ezen a hévégén is. De összességében meglehetősen elégedett vagyok azzal, ahogy kezeljük az abroncsokat.”

Arra a kérdésre, hogy a csapat a működését tekintve – például a stratégiák kidolgozásában és alkalmazásában – hátrányban van-e a Red Bull-lal szemben, a fiatal pilóta így felelt: „Nem, nem hiszem. Teljesen bízom a csapatban. És szerintem a 2020-as és 2021-es év után megmutattuk, hogy megvan a csapatunk ahhoz, hogy visszatérjünk az élre.”

„Természetesen követtünk el pár hibát a legutóbbi versenyeken, Silverstone-ban és Monacóban, de ez minden csapattal megesik, mi viszont sokkal inkább voltunk a rivaldafényben, hiszen a győzelmekért harcolunk. És mindig próbálunk dolgozni azon, hogy jobbak legyünk. És persze jobbnak is kell lennünk. De nem gondolom azt, hogy különös gyengeség mutatkozik ebben a tekintetben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!