Friss hírek

Leclerc nem elégedett az időmérős tempóval

Nem elégedett a Ferrari autójának időmérős tempójával Spielbergben az olasz istálló ifjú versenyzője, Charles Leclerc.

A monacói versenyző csak a 13. legjobb idővel zárta a Stájer Nagydíj nyitónapját, és bár elmondása szerint az SF21-es versenytempója nem tűnik rossznak, az egykörös teljesítményen még javítaniuk kell, hogy jól tudjanak szerepelni a szombati időmérőn.

„Egy kicsit küszködtünk ma a rövid etapos tempóval” – mondta Leclerc.

„A versenytempó viszont elég versenyképes volt a többiekhez képest, viszont az időmérős tempónkon még dolgoznunk kell. A szezon eleje óta ez fordítva szokott lenni.”

„Azt gondolom, nagyjából tudjuk, hogyan javítsunk az időmérős teljesítményünkön, szóval remélhetőleg sikerül mindent jól összerakni a szombati kvalifikációra. De nehéz lesz, mert nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy jó tartományban vagyunk-e a vasárnapi verseny tekintetében.”

Leclerc úgy érzi, ezúttal jobban alakulhat a vasárnapi verseny, mint múlt hétvégén, ehhez azonban az kellene, hogy jól szerepeljenek az időmérőn is.

„Franciaországban elégedettek voltunk pénteken, vasárnap viszont kellemetlen meglepetés ért bennünket – szóval elég nehéz a helyzet jelenleg. De keményen dolgozunk, és úgy érzem, jobb formában lehetünk a vasárnapi versenyen. Az időmérős tempón viszont dolgoznunk kell egy kicsit – és akkor rendben leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!