Leclerc nem ért egyet Binottóval, szerinte jogosan büntették meg - F1VILÁG.HU

Leclerc nem ért egyet Binottóval, szerinte jogosan büntették meg

Nem ért egyet főnökével, Mattia Binottóval Charles Leclerc – a Ferrari pilótája úgy érzi, megérdemelten kapott időbüntetést a vasárnapi Japán Nagydíj után, mellyel végül Max Verstappen másodszor is bajnokká avanzsált.

Leclerc eredetileg a holland mögött, a 2. helyen ért célba, ám a versenybírók utólag 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, miután úgy tartotta maga mögött az utolsó kanyarban Sergio Perezt, hogy levágta a pályát. A Ferrarit irányító Mattia Binotto a verseny után kissé frusztráltan nyilatkozott, szerinte versenyzője nem érdemelt büntetést. Maga Leclerc viszont úgy látja, a stewardok jogosan osztották ki rá az 5 másodpercet. A monacói elárulta, rendkívül nehéz versenyen vannak túl, melyen főleg a gumik okoztak problémát számára.

„Nos, nem igazán van mit mondanom. Elkövettem egy hibát, és próbáltam minimalizálni azzal, hogy elmegyek egyenesen. Nem voltam tisztában azzal, hogy ez volt az utolsó kör, de, hogy őszinte legyek, az 5 másodperces büntetés helyes dolog volt” – nyilatkozta Leclerc.

 

„Nagyon gyorsak voltunk négy-öt körig, de sajnos a verseny ennél kicsit hosszabb volt. Az első gumik már négy-öt kör után elfogytak, utána a túlélésről szólt a dolog, egészen a verseny végéig. A vége rettentően nehéz volt.”

„Checo nyilván elég komoly nyomást helyezett rám, és nagyon-nagyon küszködtem mindkét első gumival. Végül pedig elkövettem egy hibát. De nagyon-nagyon küszködtünk ma.”

Leclerc a sajtótájékoztatón riválisát, Verstappent dicsérte, aki szerinte „hihetetlenül” dolgozott idén.

„Természetesen óriási gratuláció Maxnak és a Red Bullnak. Hihetetlen munkát végeztek idén. Max egyszerűen hihetetlen volt, teljesen megérdemelten lett bajnok, ami pedig minket illet, megpróbáljuk megnyomni az utolsó négy versenyt, hogy fejlődjünk csapatként, és remélhetőleg jobban megnehezítjük majd a dolgukat jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc nem ért egyet Binottóval, szerinte jogosan büntették meg
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!