Leclerc nem érti, mások miért nem ismerik be a hibáikat - F1VILÁG.HU

Leclerc nem érti, mások miért nem ismerik be a hibáikat

Charles Leclerc újszerű versenyzői hozzáállást hozott a Forma-1-be őszinteségével, hiszen mindig kendőzetlenül, már-már önmarcangolóan ismeri el, amikor egy-egy baleset a saját hibájából történik. A monacói hiányolja ezt a hozzáállást a riválisaitól.

Az egyetemes sportban is a professzionalizmus egyik csúcsának számító F1-ben szokatlan, de mindenképpen üdítő látvány Leclerc viselkedése, aki a pályán elkövetett egy-egy hiba után azonnal önmagát kezdi korholni a csapatrádióban. Bár az olykor nagy kiáltásokkal kísért reakció – amire a legemlékezetesebb példa az idei Francia Nagydíj vagy éppen a 2019-es Német Nagydíj – túlzónak tűnhet, a Ferrari pilótájától teljesen természetesen jön.

„A hibák is a részei az utunknak, amit a munkánk során megteszünk, és mindig eljönnek azok a pillanatok, amikor elkövetünk egy-egy hibát. Ezt minden egyén másképpen reagálja le. Én így szoktam reagálni – mindig előnyét láttam annak, ha őszinte vagyok magammal, hiszen ebből csak tovább fejlődhetek” – idézi Leclerc-t a racingnews365.com.

Leclerc számára érthetetlen, hogy egyes versenyzőtársai miért próbálják eltussolni a hibáikat és külső tényezőket okolni még akkor is, amikor világos a helyzet.

„Tényleg nem látom az értelmét a titkolózásnak. Olykor mindenki számára egyértelmű, hogy a hiba a versenyzőtől származik, és nem értem, miért akarnak egyesek még ilyenkor is az erős széllel vagy ilyesmivel magyarázkodni” – mondta a monacói.

 „Oké, olykor megtörténhet, hogy tényleg ez a helyzet. 200 balesetből egyszer tényleg előfordul, hogy valami nagyon furcsa tényező okozza. De én egyszerűen nem szeretem az időmet pazarolni arra, hogy kifogásokat keressek, hiszen ekkor nem tudunk továbblépni.”

„Ez a hozzáállás jól jön a velem dolgozóknak is, hiszen mindig tudják, hogy ha én hibázok, akkor őszintén elmondom nekik, és tőlük is hasonló viselkedést várhatok el az én irányomban. Így mindenki számára felgyorsul a tanulási folyamat, a Ferrarinál pedig ezt szem előtt tartva dolgozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!