Leclerc nem hisz már a vb-címben, de reméli, Verstappennek még várnia kell egy kicsit - F1VILÁG.HU

Leclerc nem hisz már a vb-címben, de reméli, Verstappennek még várnia kell egy kicsit

HIRDETÉS
Lemondott már a világbajnoki címről a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc, a monacói azonban abban bízik, abban megakadályozhatja Max Verstappent, hogy a hétvégi Japán Nagydíjon ünnepelje meg második bajnoki diadalát.
1 - GP GIAPPONE F1/2022 - GIOVEDI’ 06/10/2022 
credit: @Scuder Charles Leclerc ia Ferrari Press Office

Verstappen már Szuzukában bebiztosíthatja világbajnoki győzelmét, hogy pontosan mi kell ehhez, arról egy korábbi cikkünkben már írtunk – ezt ide kattintva olvashatod el. A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc így jóformán csak abban bízhat, hogy elodázhatja Verstappen bajnoki ünneplését – az viszont, hogy mennyire lesz versenyképes a Ferrari Szuzukában, számára is nagy kérdés.

A fiatal pilóta mindenesetre örömmel tért vissza Japánba, ahol 2019 óta először vendégeskedik a Forma-1.

„Jó érzés visszatérni ide. Imádom a pályát, főleg az első szektort, a rajongók pedig lenyűgözőek, mindig nagyon kreatív megoldásokkal érkeznek a pályára. Szóval jó visszatérni ide” – mondta a Ferrari fiatal pilótája, majd hozzátette, a hasonló karakterisztikával rendelkező belga pályán sokat küszködtek, így reméli, ezúttal másképp lesz.

„Ez a pálya nagyon hasonló… Vagyis hasonlóképp állítjuk be az autót, mint Spában. Spában sokat küszködtünk, szóval remélem, hogy jó előrelépést tudunk tenni itt.”

Leclerc hozzátette, természetesen igyekszik a győzelemért harcba szállni ezen a hétvégén.

„Nem sok esély van rá, hogy megakadályozhatom Maxot a bajnoki cím megnyerésében. Abban talán igen, hogy itt nyerje meg. Ez a cél. Az, hogy nyerjek vasárnap. De majd a pénteki edzéseken már jobban látjuk, mennyire leszünk versenyképesek, aztán majd kiderül. Arra törekszünk, hogy minél tovább kelljen várnia a bajnoki cím megszerzésére!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!