Leclerc: Nem hiszek a Mercedesnek! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem hiszek a Mercedesnek!

Pazar formában kezdte a Forma-1-es Belga Nagydíjat pénteken a Ferrari csapata, a nyitónapot az élen záró Charles Leclerc viszont biztos benne, a Mercedesek szombatra összekapják magukat.

Leclerc 9 tizedmásodperccel volt gyorsabb a második spái edzésen, mint a Mercedesek, Lewis Hamilton pedig az edzésnap végén azt mondta, a Ferrari csak az egyenesekben 1 másodperccel gyorsabb náluk.

Leclerc viszont azt mondja, bár jól alakult az első edzésnap, bőven van tennivalójuk – és biztos abban, hogy a Mercedes, illetve a Red Bull is komoly ellenfél lesz az időmérőn.

 

„Elég jól sikerült az első nap a nyári szünet után” – mondta a monacói versenyző.

„Viszont szombaton a Mercedes és a Red Bull is gyors lesz, szóval tovább kell dolgoznunk. De összességében pozitív napot zártunk. A versenyszimuláció egy kicsit keményebb dió volt, de egy körön úgy tűnik, erősek vagyunk.”

„A második szektorban kicsit jobban küszködünk, mint az ellenfeleink, de ez normális. Úgy értem, ilyen a kör egyensúlya… Most összességében mi vagyunk a gyorsabbak, de meglátjuk, hogyan alakul holnap, amikor feltekerik a motorjukat.”

Miközben a Mercedesnél kételkednek abban, hogy fel tudnak zárkózni a Ferrarihoz, Leclerc azt mondja, az ezüstnyilak nem mutatták még meg, mit is tudnak valójában.

„Nem igazán hiszek nekik. A legtöbbször azt mondják péntekenként, hogy nem fognak tudni felzárkózni, valahányszor gyorsak vagyunk, de általában mégis sikerül nekik. De majd meglátjuk – én eléggé biztos vagyok abban, hogy közel kerülnek.”

„A versenytempón még dolgoznunk kell – azt gondolom, elég pozitív már így is, de ha valahol találnunk kell még egy kis időt, akkor az a versenytempóban van.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Nem hiszek a Mercedesnek!
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!