Leclerc: Nem is érdemeltem volna meg a pole-t - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem is érdemeltem volna meg a pole-t

HIRDETÉS
Noha Charles Leclerc a Brit Nagydíjon nem kvalifikált az első rajtsorba – idén még csak másodszor –, örül csapattársa sikerének, vasárnapra pedig a Ferrari kettős győzelmében bízik.
Charles Leclerc, Ferrari

A monacói az időmérő hajrájában egy rövid pillanatig még az első helyet is birtokolta, ám az utolsó gyorskörében megpördült, így elveszítette az esélyét arra, hogy előrébb lépjen a harmadik helyről – a hibája által kiváltott sárga zászló azonban megakadályozta Max Verstappent abban, hogy legyőzze az első pole-ját szerző Carlos Sainzt.

„Tudtam, hogy az utolsó kör az, ahol mindent bele kell adnom, és megpördültem, szóval nem is érdemeltem volna meg a pole-t. Csalódott vagyok emiatt, de örülök Carlos sikerének” – nyilatkozta a mindig önkritikus Leclerc. „Magabiztosnak éreztem magam az autóban, és versenyképesnek tűntünk még ilyen körülmények között is, amelyek mellett az elmúlt két évben elég sokat szenvedtünk. Jó látni, hogy vizes pályán is rátaláltunk némi következetességre.”

Vasárnap erős eredményre lesz szüksége a Ferrarinak, amely az elmúlt futamok során mindkét bajnokságban jelentősen leszakadt a Red Bulltól: a konstruktőrök között már 76 pont a Ferrari hátránya, míg a szezont még csúcsformában kezdő Leclerc 49 egységgel van Verstappen mögött.

„Eltérő stratégiák várhatóak a csapatok között, de akár egy, akár két kiállás mellett döntünk, bízom benne, hogy jól jövünk ki belőle és a csapatunk kettős győzelméért harcolhatunk” – zárta a monacói, aki a szezon harmadik futama, az Ausztrál Nagydíj óta nem ünnepelhetett a dobogó tetején.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!