Leclerc nem kért a szélárnyékból az időmérőn - F1VILÁG.HU

Leclerc nem kért a szélárnyékból az időmérőn

HIRDETÉS
Nem kellett Charles Leclercnek a szélárnyék a Belga Nagydíj szombati időmérőjén, ehelyett inkább arra összpontosított, hogy megfelelő hőmérsékleti tartományba kerüljenek az abroncsai – az eredmény: pole pozíció!
Charles Leclerc Ferrari

A Ferrari monacói tehetsége ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel szerezte meg idei harmadik rajtelsőségét: a belga kvalifikáción csapattársát, Sebastian Vettelt is 7 tizedmásodperccel utasította maga mögé.

Habár Leclerc egész hétvégén remekelt, a szombati pole-hoz nagyban hozzájárult egyéni döntése, miszerint nem kért a többi versenyautó szélárnyékából, ehelyett inkább az abroncsokra fókuszált.

„Igen, először a tökéletes szélárnyékra hajtottam a Q3-ban, de aztán azt éreztem, hogy a gumik nem álltak készen az első kanyarra, és veszítettem is némi időt” – mondta a monacói az időmérőt követően.

„Szóval a második etap előtt azt kértem a csapattól, küldjenek ki, amint kész az autó, hogy egyedül lehessek, és csinálhassam a dolgom egyedül, szélárnyék nélkül.” 

„Szerintem ez az én autóm esetében jobban működött – jobb, hogy a gumik voltak megfelelő tartományban ahelyett, hogy szélárnyékoztam volna. Szóval amint lehetett, pályára gurultunk – de nyilván így is találtunk azért néhány autót magunk előtt.”

A Ferrari másik versenyzője, Sebastian Vettel azt mondta, őt valójában nagyon hátráltatta a többi versenyautó.

„Nyilván sokkal fontosabb, hogy a gumik megfelelő állapotban legyenek” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

„Én mindkét körömben túl közel voltam az előttem lévő autókhoz, a gumik pedig nem voltak elég jó formában a gyorskör elejére. Az egyenesek ugyan jók voltak, de túl közel voltam, és sokat veszítettem – szerintem még a második szektorban is.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!