Friss hírek

Leclerc nem lát sok esélyt a dobogóra

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc elismerte, nem sok esélyt lát arra, hogy nyers erőből képesek lesznek a dobogóért harcolni a vasárnapi Brit Nagydíjon.

A fiatal pilóta remek teljesítményt nyújtott a silverstone-i időmérőn szombaton, hiszen a két Mercedes és Max Verstappen mögött megszerezte a 4. helyet a rajtrácson.

Leclerc a szombati időmérő után azt mondta, alapvetően küszködtek a versenytempóval pénteken, ám bízik abban, hogy ezen sikerült egy kicsit változtatni.

A Ferrari versenyzője néhány perce a silverstone-i paddockban azt mondta, összességében elégedett autójával, és nem számítottak arra, hogy ennyire jól szerepelnek majd az időmérőn.

„Szombaton nagyon jónak tűnt az autó, főleg az egyensúly” – mondta a monacói versenyző.

„Egészen sima hétvégém volt eddig, az első edzéstől az időmérőig olyan volt az autó egyensúlya, amilyennek szerettem volna, így a kvalifikáción megfelelő autó volt alattam.”

„A Q3-ban futott mért körömben nagyon-nagyon elégedett voltam az autóval, nagyszerű kört raktam össze, ami elég volt a 4. helyhez. Ez a 4. hely pedig sokkal jobb annál, mint amiben előzetesen reménykedtünk.”

„A mai verseny viszont már más történet: eléggé rosszul állunk a leszorítóerőt tekintve. Ez az oka annak, hogy gyorsak vagyunk az egyenesekben, de jobban küszködünk a kanyarokban. Szóval jobban fogunk majd küszködni az abroncsokkal a verseny során.”

Leclerc hozzátette, nem lát sok esélyt arra, hogy a dobogóért harcolhat ma.

„Ha reálisan nézzük az esélyeinket, a dobogóra szerintem nehéz lesz kerülnünk, ha az előttünk lévőknek nem lesznek problémáik. A tempót tekintve nem vagyunk a Red Bull szintjén, mint ahogy persze a Mercedesén sem. Dolgoznunk kell még ezen, de megteszünk mindent azért, hogy megtartsuk ezt a 4. helyet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!