Leclerc: Nem leszek elsőszámú pilóta a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem leszek elsőszámú pilóta a Ferrarinál

A Ferrari versenyzőpárosa, Charles Leclerc és Carlos Sainz egyenlő esélyekkel indul a 2021-es Forma-1-es szezonban: Leclerc megerősítette, hogy ezt a csapat is világossá tette számukra.

Leclerc idén új csapattársat kap Sainz személyében, akivel már el is kezdték a közös munkát: a Ferrari szerint eddig nagyon jól alakul a kettejük munkakapcsolata, és bíznak benne, hogy ez a szezon során is így marad, ami a csapat hasznára lesz majd. 

Habár Leclerc idén már 3. szezonját tölti majd a Ferrarival, és Mattia Binotto szerint vezetőként is egyre többet fejlődik, ez nem jelenti azt, hogy elsőszámú státuszba került Sainz érkezésével. 

 

A monacói pilóta szerint ez így is van rendjén, ő sem várna el hasonlót: szeretné tiszta körülmények között legyőzni legerősebb ellenfeleit, így Sainzot is. 

„Nos, végső soron több időt töltöttem a Ferrariban, mint Carlos, szóval több tapasztalatom van a Ferrarival” – magyarázta Leclerc. „De nem gondolom, hogy lenne egy egyértelmű vezető, és ezt Mattia is világossá tette.”

„De ez jó” – folytatta. „Azért vagyok a Forma-1-ben, hogy a legjobbak ellen harcoljak.” 

„Úgy gondolom, hogy Carlos iszonyatosan tehetséges és minden egyes alkalommal arra fogjuk ösztönözni a másikat, hogy jobban nyomja a pályán. De ahogy a csapat is említette, nincs egyértelmű első vagy másodszámú pilóta.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!