Leclerc: Nem lett volna esélyem a pole-ra - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem lett volna esélyem a pole-ra

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője úgy érzi, a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén nem volt esélyük a pole pozícióra, mert a Red Bull sokkal erősebb volt náluk – végül azonban mégis az övé lett.
GP MESSICO  F1/2019 -  SABATO 26/10/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc nem tudott javítani az időmérő edzés végén, pedig ő volt az egyetlen az élmezőnyből, aki még Valtteri Bottas balesete előtt szelte át a célvonalat. A monacói pilóta úgy érzi, a Red Bull nagyon erős volt szombaton, így esélyük sem volt arra, hogy elkapják őket

Max Verstappent végül megbüntették az időmérőt követően, és elvették pole pozícióját, így Leclerc örökölte meg azt.

„Az első körömmel a Q3-ben elégedett voltam, és 1 tizeddel így is mögöttük voltunk, szóval nem gondolom, hogy sokkal több volt benne” – mondta Leclerc az időmérőt követően, még Verstappen büntetése előtt. 

„A második körömön megpróbáltam több leszorítóerőt helyezni az autó elejére, de ez túlkormányzottá tette az utolsó szektorban, aztán túl sok időt veszítettünk.”

„Az utolsó próbálkozáskor túl messzire mentünk a beállításokkal, ezért túlkormányzottá vált az autó. De ez semmin nem változtatott volna. Nem tudtam volna a pole-ért menni, mert Max túl gyors volt ma – de meglátjuk, mit hoz a vasárnap.”

Verstappen büntetése előtt Leclerc még abban bízott, a szélárnyék segít majd nekik, azonban erre neki végül nem lesz szüksége a rajtnál.

„Sorozatban hatodszorra vagyunk az első sorban, szóval ez jó, de meglátjuk, mit hoz a verseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!