Friss hírek

Leclerc: Nem nagyon láttam, hogyan lesz ebből pole

Charles Leclerc 2022-ben nem tágít az első rajtsorból: a monacói újabb időmérőt nyert, és az elmúlt hetek rossz sorozata után reméli, ezúttal vasárnap, az Azeri Nagydíj végéig tartani tudja magát ebben a pozícióban.

Bár a bajnokságban már nem ő vezet, szombatonként Leclerc eddig idén szinte legyőzhetetlen: az eddigi nyolc futamból csak kétszer, Dzsiddában és Imolában nem ő kezdte az élről a versenyt – ekkor is második lett –, ráadásul az Emilia-Romagna Nagydíj időmérőjét szintén ő nyerte, csak a sprinten veszítette el a vezetést.

„Minden pole-pozíció különleges, de erre a mostanira nem számítottam, mert a Q1 és a Q2 után biztos voltam benne, hogy a Red Bull gyorsabb, így nem nagyon láttam, hogyan lehetnénk mi az elsők” – fogalmazott a monacói versenyző az időmérő után. „Az utolsó körömben azonban valahogy minden összejött, és ismét egy nagyon jó kört sikerült futnom, aminek nagyon örülök.”

Hirdetés
 

Leclerc-nek azonban vasárnaponkét az utóbbi időben nem jönnek össze a dolgok, hiszen eddig csak két győzelmet szerzett – utoljára Melbourne-ben –, az utolsó három futamon pedig a pole-ját egy második helyre, egy kiesésre és egy negyedik helyre váltotta.

„Izgatottan várom a holnapot, amikor azt hiszem, sok mindenre választ kapunk” – vélekedett Leclerc. „A gumikezelés szerintem itt fontos kérdés lesz. Barcelonában és Monacóban jól bántunk velük, a versenytempónk terén mindenképpen fejlődtünk, amióta felraktuk az autóra a fejlesztéseket. Holnap kiderül, hogy itt is ez lesz-e a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!