Friss hírek

Leclerc: Nem számíthatunk arra, hogy a Mercedesszel csatázunk majd a további versenyeken

Bár a múlt hétvégi Brit Nagydíjon a győzelemért harcolhatott, Charles Leclerc figyelmeztet, nem számíthatnak arra, hogy a Ferrari a bajnokság további részében esélyes lesz a Mercedesszel való csatározásokra.

A monacói versenyző profitálni tudott Lewis Hamilton és Max Verstappen elsőkörös ütközéséből, és szinte végig magabiztosan vezette a futamot.

Az 52 körös verseny 49. körében azonban a 10 másodperces időbüntetése után felzárkózó Lewis Hamilton megelőzte őt, és végül megnyerte a versenyt.

„A hétvégét megelőzően semmi remény nem volt arra, hogy a győzelemért harcolhatunk Silverstone-ban” – mondta Leclerc.

„Ez is mutatja, milyen nagyszer munkát végzünk csapatként. Nem könnyű a helyzetünk, de a csapat rendkívül jól dolgozik. Elképesztően jól dolgozunk csapatként, és megmutattuk ezt ezzel a 2. hellyel.”

„Most tovább kell folytatnunk a munkát, mert folyamatosan ezt a akarjuk: a győzelemért harcolni.”

„Nagyszerű, hogy most lehetőségünk volt Lewisszal csatázni, de nem számíthatunk arra, hogy ilyen helyzetben leszünk az év hátralévő részében. Ehhez tovább kell dolgoznunk.”

Leclerc 2. helyének köszönhetően a Ferrari 15 pontra megközelítette a McLarent a konstruktőri versenyben. Ez volt a fiatal pilóta idei első dobogós eredménye, arra a kérdésre pedig, hogy a legjobb F1-es pódiumaként tartja-e számon, így felelt: „Igen, nagyon éreztem minden egyes körben!”

„Nem hinném, hogy volt olyan kör, ahol nagyot hibáztam volna. És főleg az első etapban, amikor problémánk volt a motorral, és azt hittem, vége a versenyemnek…”

„Sok mindent kellett állítanom a kormányon, de igen, szerintem nagyon-nagyon jól kezeltük a helyzetet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!