Leclerc: Nem számítottam ekkora előnyre - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem számítottam ekkora előnyre

HIRDETÉS
Forma-1-es pályafutása harmadik pole pozícióját szerezte a Belga Nagydíj időmérő edzésén a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc.
GP BELGIO  F1/2019 -  VENERDÌ  30/08/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói versenyző parádés teljesítményt nyújtott a kvalifikáción: 7 tizedmásodperccel volt gyorsabb saját csapattársánál, a második rajtkockát megszerző Sebastian Vettelnél.

Bár Leclerc igazán magabiztosnak tűnt az időmérőn, a kvalifikációt követő sajtótájékoztatón elárulta, egyáltalán nem volt könnyű dolga.

„Nagyon trükkös időmérő volt, főleg a Q3-ban. Sokat küszködtem, mindig nagyon kuszán kellett megkezdenünk a gyorsköröket, mert óriási volt a forgalom. Végül aztán sikerült egy korrekt kört összerakni.”

„Nagyon elégedett vagyok, kétségkívül nem számítottam arra, hogy ekkora előnybe kerülök, de igazán elégedett vagyok a gyorskörömmel.”

Leclerc azt mondja, meggyőződése, hogy a vasárnapi versenyen már nem lesznek ekkora előnyben, a pénteken látottak alapján ugyanis a Ferrari versenytempója hagy némi kívánnivalót maga után.

„Az első edzéstől kezdve gyorsak voltunk, viszont a második edzésen, amikor a versenyszimulációnkat teljesítettük, mert nem voltunk ennyire erősek. Szóval nem lesz könnyű dolgunk vasárnap.”

„Természetesen megpróbálok mindent beleadni. A különbség elég nagy volt ma, de ez nem jelenti azt, hogy ugyanez lesz a helyzet holnap is. Szóval keményen fogunk dolgozni azért, hogy javítsunk a versenytempón.”

Leclerc idén már két alkalommal került közel a futamgyőzelemhez: Bahreinben végül műszaki hiba fosztotta meg az elsőségtől, Ausztriában pedig Max Verstappen az utolsó körökben utasította őt maga mögé.

Amikor a 21 esztendős versenyzőt arról faggatták, miket tudott magával vinni ezekről a versenyhétvégékről, így felelt: „A Bahreinben történteknek semmi köze sem volt hozzám, szóval nem sok mindenen rágódhattam utána. Ausztriában pedig megtanultam a leckét, és ezt szerintem meg is mutattam a következő versenyen, Silverstone-ban – az agresszivitásomról beszélek.”

Hirdetés

„Először az ember kicsit furcsán érzi magát, amikor alighogy megérkezett a Forma-1-be, először teljesít köröket az élen, de minél többet van elöl, annál inkább hozzászokik ehhez.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!