Friss hírek

Leclerc nem találta a szavakat a kiábrándító verseny után

A biztató időmérő után kiábrándító versenyt futott a franciaországi Le Castellet-ben vasárnap a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló nem tudott pontot szerezni, így elveszítette a konstruktőri 3. helyet a McLarennel szemben. Charles Leclerc azt mondja, válaszokat kell találniuk.

A monacói versenyző a 7., míg csapattársa, Carlos Sainz az 5. pozícióból vágott neki a vasárnapi versenynek, ám egyikük sem tudott a legjobb 10 között végezni: Sainz a 11., Leclerc pedig csak a 16. helyen ért célba.

„Nagyon rossz futama volt mindkettőnknek, Carlos és én is rendkívüli módon küszködtünk mindkét gumikeverékkel” – fogalmazott Leclerc a leintést követően.

Hirdetés
 

„A végén kipróbáltuk a közepes keveréket, hogy tudunk-e valamit jobban csinálni, de ugyanolyan volt, mint az első etapban. 3-4 kör rendben lement, aztán elkezdett őrült módon degradálódni. Igazából keresem a szavakat, és nem találok magyarázatot a történtekre. Tényleg meg kell értenünk, hogy mi történt, és dolgoznunk kell rajta, mert ez óriási gyengeség.”

A Ferrari számár azért is lesz sürgető válaszokat találni, mert a Pirelli a jövő hétvégi Stájer Nagydíjra ugyanezekkel a gumikeverékekkel érkezik majd.

„Ha sikerül találni valamit, arra számítok, hogy valami változni fog. De először is ki kell derítenünk, mi folyik itt. Szóval csapatként keményen kell dolgoznunk, és találhatunk valamit a következő versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!