Leclerc nem tudja, jelent-e majd előnyt a szabad gumiválasztás - F1VILÁG.HU

Leclerc nem tudja, jelent-e majd előnyt a szabad gumiválasztás

HIRDETÉS
Csak a 12. helyről rajtolva vág neki a vasárnapi Bahreini Nagydíjnak Charles Leclerc. A monacói versenyző azt mondja, egyelőre nem tudja, mennyi előnyük származhat abból, hogy szabadon választhatnak gumit a futam első etapjára, hiszen a közepes keverék tűnik jó választásnak.
GP BAHRAIN  F1/2020 -  VENERDÌ 27/11/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A legjobb 10-ből minden versenyző a közepes keverékű abroncsokkal startol majd, és mivel a bahreini versenypálya nagyon agresszíven bánik a Pirelli gumijaival, ez mindenképpen jó választás lehet ahhoz, hogy a lehető legjobban elnyújtsák majd az első etapokat.

A Ferrari a szabad gumiválasztással persze próbálkozhat alternatív taktikával – kérdés, mennyire lesz kifizetődő, ha esetleg a lágyabb abroncsokkal rajtolnak el vasárnap.

Leclerc csak a 12. helyen – egy pozícióval csapattársa, Sebastian Vettel mögött – zárt a szombati időmérőn. A monacói azt mondta, lehetett volna egy kicsit gyorsabb, de nem jött össze az utolsó gyorskör.

„Az ember mindig lehetne jobb, de szerintem ez mindenkire vonatkozik” – mondta a 23 esztendős versenyző. 

„A 4-es kanyarban szerintem sokat veszítettem, de igen, ilyen ez… A 11. és a 12. helyekről rajtolunk majd, mi leszünk az elsők, akik szabadon választhatnak gumit.”

„Nem tudom, mennyit profitálhatunk ebből, mert meggyőződésem, hogy a top 10 számára nem olyan rossz az, hogy a közepes keverékkel vágnak neki a futamnak.”

„De igen, minden tőlünk telhetőt megtettünk, és ma ez az eredmény volt lehetséges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!