Friss hírek

Leclerc nem tudja, kell-e tartania a kizárástól

A 3. helyen zárta a 2019-es világbajnoki sorozat utolsó versenyét Charles Leclerc, a monacói azonban nem lehet nyugodt, elképzelhető ugyanis, hogy kizárják őt az F1-es Abu Dhabi Nagydíjról.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) már a vasárnapi verseny előtt jelezte, vizsgálat indul a Ferrari ellen, a testület ugyanis „jelentős” különbséget vélt felfedezni a Leclerc autójában található üzemanyag mennyiségét illetően ahhoz képest, mint amiről a Ferrari beszámolt a szövetségnek.

A stewardok a futam után hallgatják meg a Ferrari képviselőit az esettel kapcsolatban, ezt követően döntenek majd Leclerc sorsáról.

Hirdetés
 

A monacói a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva nemrég azt mondta, nem sok részletet tud az ügyről.

Amikor Leclercet arról kérdezték, mennyire aggódik a vizsgálat miatt, így felelt: „Momentán fogalmam sincs, nem tudok részleteket az ügyről. Nem tudom pontosan, mi volt a gond. Jelenleg nem tudom.”

Leclerc aztán szót ejtett a vasárnapi futamról is, ahol elmondása szerint igyekezett harcolni a győzelemért, emiatt azonban végül lépéshátrányba kerültek az abroncsokat illetően.

„Elég trükkös volt – korán kiálltunk a bokszba, próbáltuk rákényszeríteni a többieket is a kiállásra, de egyszerűen túl gyorsan lehagytak minket, nem sikerült eléjük vágni. Próbáltam mindent beleadni a győzelemért, még akkor is, ha ezzel nehézségeink támadtak volna, ha rosszra fordulnak a dolgok. Ez végül így is lett, de az én döntésem volt, hogy mindent beleadok a győzelemért.”

„A 3. hely alapvetően rendben van, de ha a lemaradásunkat nézzük, az kiábrándító, mert úgy tűnik, valami hiányzik a versenytempót tekintve…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!