Leclerc: Nagyon kiábrándító a 69 másodperces lemaradás - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nagyon kiábrándító a 69 másodperces lemaradás

HIRDETÉS
Rendkívül kiábrándító versenyt futott vasárnap, Mexikóban a Ferrari Forma-1-es csapata: Carlos Sainz az 5., Charles Leclerc pedig csak a 6. helyen ért célba. Utóbbi versenyző azt mondja, rettentően frusztráló az, hogy a győztes Max Verstappentől bő 1 perccel lemaradva ért célba.
Charles Leclerc Ferrari

A Ferrarinak már a szombati időmérőn sem volt meg a tempója, vasárnap pedig jóformán a senki földjén autóztak pilótái. Leclerc azt mondja, képtelenek voltak tartani a lépést az élmezőnnyel, és meg kell érteniük, hirtelen miért kerültek ekkora hátrányba a Red Bullhoz és a Mercedeshez képest.

„Nagyon magányosan telt a verseny” – mondta csalódottan a monacói. „Carlosszal vitorláztunk a végéig, túl lassúak voltunk az élen autózókhoz képest, sokkal gyorsabbak a mögöttünk lévőknél – a saját stratégiánkra és magunkra fókuszáltunk, próbáltuk maximalizálni a csomagunkat, amit meg is tettünk, de 1 perces lemaradásban vagyunk az élen végzőkhöz képest, szóval meg kell értenünk, miért van ez a hullámzó teljesítmény.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire kiábrándító a versenyen elszenvedett 69 másodperces hátrány, Leclerc így válaszolt: „Óriási csalódottság ez. Nekem még nincs erre magyarázatom, de rengeteg időt veszítünk az egyenesekben. Ki kell elemeznünk mindent, és előre kell lépnünk. Muszáj lesz következetesebbnek lennünk a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!