Friss hírek

Leclerc: Nem tudom, honnan rajtolok holnap

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője kissé vegyes érzésekkel fejezte be az F1-es Monacói Nagydíj időmérő edzését – a pole megszerzése mellett a kvalifikáció végén ugyanis összetörte autóját.

Leclerc az időmérő vége előtt néhány másodperccel csapta falhoz a Ferrarit, ami miatt piros zászlóval le is intették a kvalifikációt.A Ferrari jobb oldala összetört, azonban a csapat egyelőre nem tudja, milyen mértékben sérült az autó. 

Az időmérő után Leclerc felemás érzésekkel nyilatkozott, majd a sajtótájékoztatón elmondta, kicsit aggódik a történtek miatt. 

„Egy kicsit vegyes érzéseim vannak az ütközés miatt, mert nem tudom, hogy holnap honnan rajtolok” – nyilatkozta. 

„Ez az autó sérüléseitől függ. Nagyon remélem, hogy nem sérült annyira, hogy a mezőny végéről rajtoljunk, de ha nem ez a helyzet, akkor természetesen nagyon boldog vagyok amiatt, ami a baleset előtt történt.”

„Láttam, hogy nem volt túl jó kör az utolsó, és megpróbáltam kicsit többet kihozni belőle az utolsó szektorban, de nyilván sok időt kellett behozni, és túltoltam, hozzáértem a falhoz belül, aztán egyenesen a falnak mentem.”

Leclerc hazai nagydíján versenyez a hétvégén, így különösen fontos volt számára, hogy a maximumot hozza ki a Ferrariból. 

„Kár, hogy így végeztünk, nyilván nagyon nehéz volt az egész edzés, érzelmes volt a Q2 után, mert láttam, hogy van esély a pole-ra, de aztán lehűtöttem magam, mentem egy remek kört a Q3-ban az első próbálkozásomkor. Aztán történt, ami történt.”

Amennyiben Leclerc-nek új kasztnira lesz szüksége, akkor ez azt jelentené, hogy hazai versenyén a bokszutcából kellene rajtolnia. A történtek után a csapat azonban leginkább a váltó esetleges meghibásodása miatt aggódott, egyelőre azonban nincs hír arról, hogy szükség lesz-e az elem cseréjére. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!