Leclerc nem tudott Vettel büntetéséről

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc Ferrari
Charles Leclercnek fogalma sem volt arról, hogy csapattársa, Sebastian Vettel 5 másodperces időbüntetést kap majd a Kanadai Nagydíj leintését követően. A monacói végül a 3. helyen fejezte be a versenyt.

Leclerc Vettel büntetését követően mindössze 1,038 másodpercre volt attól, hogy a 2. hely legyen az övé Montrealban, ám csak a verseny után tudta meg, csapattársa versenyen elért eredményéhez 5 másodpercet hozzáadtak, ezáltal pedig elbukta a győzelmet.

A 21 esztendős tehetség a verseny leintését köveőten elárulta, „fogalma sem volt” az előtte autózók között kialakult helyzetről.

„Nem szóltak nekem a rádión, hogy Seb 5 másodperces időbüntetést kap. Egyszerűen csak próbáltam nyomni neki” – mondta Leclerc, utalva ezzel arra, hogy a verseny utolsó köreiben mindettől függetlenül mindent beleadott.

A Ferrarinál eredetileg azt akarták egyébként, hogy Leclerc kiálljon másodszor is a bokszba, hogy megfuthassa a verseny leggyorsabb körét, a monacói azonban nem értett egyet ezzel.

„Azt gondolták először, hogy jó lenne a két kiállás, hogy meglegyen a leggyorsabb kör, de én nem értettem egyet” – mondta.

„Tényleg kint akartam maradni, meg akartam próbálni, mert láttam, hogy gyorsabb vagyok, mint az előttem autózók. Szerettem volna esélyt adni magamnak arra az esetre, ha valami történik, de az 5 másodperces büntetésről nem tudtam – úgyhogy csak nyomtam a végéig.”

Leclerc a verseny elején időt veszített, amikor túlságosan elnyújtották első etapját.

„Próbáltunk minél tovább elmenni, szerintem azért, hogyha jön egy virtuális biztonsági autós szakasz, vagy ilyesmi, akkor tudjunk reagálni.”

„Utólag persze könnyű azt mondani, hogy egy döntés helyes volt-e, vagy sem. A mai nem, mert elég sokat veszítettünk, amit utána vissza kellett hozni. De összességében szerintem jó teljesítményt nyújtottam. A köreim versenyképesek voltak az elsőtől az utolsóig. Egyszerűen csak sajnálatos, hogy nem tudtunk egy kicsit jobban szerepelni.” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!