Friss hírek

Leclerc nem ülne át a Mercedesbe

Hiába dominál évek óta a Forma-1-ben a Mercedes, Charles Leclerc nem ábrándozik arról, hogy a német istálló versenyzője legyen. A monacói mindent megtesz azért, hogy sikerre vigye a Ferrarit.

Leclerc 2019-ben szerződött az olasz istállóhoz, jelenlegi szerződése pedig 2024 végéig szól Maranellóban.

A Ferrari viszont nehéz időszakon megy keresztül, miközben a Mercedes a hibrid motorok bevezetése óta verhetetlen az F1-ben. Leclerc viszont azt mondja, esze ágában sem lenne átülni egy Mercedesbe.

„A Mercedes kiváló munkát végez, és rendkívüli módon tisztelem őket azért, ahogy működnek” – mondta a monacói a Sport Bildnek.

„Én viszont a Ferrarinál akarok maradni, ahol meg fogok tenni mindent azért, hogy a csapat visszakerüljön oda, ahová tartozik.”

A Ferrari motorja tavaly a legerősebb volt a Forma-1-ben, ám miután az FIA szigorított az erőforrásokra vonatkozó regulákon, a Scuderia már nem tudja úgy használni erőforrásait, ahogy 2019-ben. Ez pedig a teljesítményen is megmutatkozik. Leclerc ennek ellenére azt mondja, még azt sem szeretné, hogy egy Mercedes-erőforrás dübörögjön mögötte.

„Nem, nem” – mondta mosolyogva. „A Ferrarinál versenyzem, és büszke vagyok erre. Ez egy legendás csapat a Forma-1-ben.”

„Minden, amit szeretnék momentán, hogy a Ferrari, a motorunk és az autónk is visszakerüljön a legmagasabb szintre, és biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!