Leclerc: Nem vagyok elégedett magammal! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem vagyok elégedett magammal!

HIRDETÉS
Az 5. helyről rajtol majd a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Charles Leclerc. A monacói azt mondja, nem elégedett teljesítményével, mert úgy érzi, ha nem hibázik, a top 3-ban végezhetett volna.
Ferrari, Melbourne, Charles Leclerc

A Mercedes domináns formát nyújtott a szezon első időmérő edzésén, így Lewis Hamilton vezetésével kibérelte az első rajtsort Melbourne-ben.

A német istálló versenyzői mögött Sebastian Vettel lett a 3., új csapattársa, Charles Leclerc viszont csak az 5. helyen zárt, miután hibázott utolsó mért körében. Emiatt még a Red Bull versenyzője, Max Verstappen is elé tudott kerülni.

Leclerc emiatt érthető módon kissé csalódottan nyilatkozott.

„Nem vagyok elégedett magammal!” – mondta az ifjú monacói élete első ferraris időmérője után.

„Azért, mert a harmadik időmérős szakaszban nem végeztem jó munkát. Kár érte, mert az első és a második szegmens is kedvezően alakult.”

„Igazából az első Q3-as próbálkozásom sem volt rossz. Viszont a második körben elkövettem egy nagy hibát: elfékeztem magam az első kanyarban, emiatt pedig az egész körnek annyi volt. Kár érte, mert top 3 biztosan elérhető lett volna.”

Leclerc hozzátette, ő és a Ferrari is mindent megtesz azért, hogy jobb eredményt érjenek el vasárnap, ez azonban nem lesz egyszerű Melbourne-ben.

„Mindent beleadunk majd, és keményen dolgozunk azért, hogy jobbak legyünk” – fogalmazott a 21 esztendős tehetség.

„Ez a feladat igencsak nehéz lesz, mert a melbourne-i pálya komoly kihívást nyújt. Nehéz helyszín ez, amire rá kell érezni. Minden kanyarban műfű van, ami nagyon csúszós. Tavaly is nehéz dolgom volt ezen a pályán.”

Hirdetés

„Meggyőződésem, hogy javulni fog a helyzet, de nekem is javulnom kell, hogy jól szerepeljek, amikor igazán számít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!