Leclerc: Nem vagyunk a Mercedes szintjén

Charles Leclerc during the FIA Formula One World Championship 2019 in Spielberg, Austria on June 30, 2019 // Philip Platzer/Red Bull Content Pool // AP-1ZTAR97511W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull
Bár számára végül kiábrándítóan alakult a Forma-1-es Osztrák Nagydíj, Charles Leclercnek, illetve csapatának, a Ferrarinak igazán erősre sikeredett a spielbergi hétvége. Az ifjú monacói az F1VILÁG.HU-nak azt mondta, ennek ellenére tudja, még nincsenek a Mercedes szintjén.

Leclerc pazar formát nyújtott a Red Bull Ringen, hiszen az időmérő edzésen magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a rajtelsőséget, a futam nagy részében pedig az élen állt.

A győzelem végül mégsem jött össze, a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen ugyanis két körrel a leintés előtt egy vitatott manőverrel megelőzte őt. Bár a versenybírók is vizsgálták a manővert, Verstappen végül megtarthatta a győzelmet, Leclercnek pedig be kellett érnie a második hellyel.

A 21 esztendős versenyző természetesen nagyon csalódott volt a verseny leintését követően, és bár a Ferrari erős teljesítményt nyújtott hétvégén, az F1VILÁG.HU kérdésére azt mondta, a következő versenyeken nagyon nehéz dolguk lesz a Mercedes ellen.

„Továbbra is arra számítok, hogy a Mercedes nagyon-nagyon erős lesz a következő néhány versenyen” – mondta lapunknak a Ferrari ifjú tehetsége, aki bevallottan a Red Bulltól is tart egy kicsit.

„Úgy tűnik, a Red Bull szintén nagyon jó csomaggal rendelkezik, főleg a versenyeken tudnak jól vigyázni a gumikat, és tudják jól használni őket. Szóval igen, tovább kell dolgoznunk.”

„Úgy gondolom, hogy nekünk is sikerült előrelépéseket tennünk, főleg az időmérők tekintetében. Nem gondolom úgy, hogy már a Mercedes szintjén vagyunk, de remélhetőleg sikerül egyre közelebb kerülnünk.” 

Leclerc a spielbergi incidenssel kapcsolatban azt mondta, véleménye szerint Verstappen előzése nem volt tiszta.

„Azt gondolom, a Red Bull nagyon gyors volt, jobban életben tudták tartani a gumikat, mint mi” – fogalmazott.

„Hogy érzésem szerint az előzés rendben volt-e? Nem hiszem, hogy a második igen, de bárhogy is, a végeredmény feltehetőlek ugyanez lett volna. Csupán azt gondolom, az ember nem így előz…”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!