Friss hírek

Leclerc: Nem vált rögeszmémmé az első győzelem megszerzése

Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc azt mondja, nem vált a rögeszméjévé az, hogy megszerezze Forma-1-es pályafutása első futamgyőzelmét. A monacói mindent belead Bakuban, és reméli, ez elég lesz az üdvösséghez.

Leclerc már Bahreinben is közel járt ahhoz, hogy elsőként szelje át a célvonalat, akkor azonban egy technikai probléma végül megfosztotta a győzelemtől.

Az mindenesetre az első három versenyt követően kijelenthető, a 21 esztendős tehetség nem ijedt meg a kihívásoktól, és egyelőre négyszeres világbajnok csapattársával, Sebastian Vettellel is tartani tudja a lépést.

Leclerc az Azeri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján újságíróknak – köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak – nyilatkozva azt mondta, nem hajszolja kényszeresen a győzelmet, csupán arra törekszik, hogy a legjobb munkát végezze a Ferrari autójával.

„Az első futamgyőzelem megszerzése nem rögeszme. Számomra jelenleg az jelenti a rögeszmét, hogy a lehető legjobb munkát végezzem az autóban, a legtöbbet hozzam ki belőle. Ha ez sikerül, akkor jönni fognak az eredmények, ebben biztos vagyok” – fogalmazott az ifjú monacói.

„Nyilván nagyon vágyom rá, hogy megtörténjen – ha megtörténik egyáltalán –, és dolgozni fogok érte. De nem vált a rögeszmémmé, és nem is gondolom azt, hogy jó hozzáállás lenne egy hétvége előtt, ha csak a győzelem járna a fejemben. A legjobbat akarom kihozni az autóból.”

Fotó: Pirelli

Leclerc igazán optimista lehet a hétvégi versenyt illetően, hiszen 2017-ben édesapja halála után néhány nappal pazar teljesítményt nyújtva győzött Bakuban a Forma-2-ben, tavaly pedig itt szerezte első F1-es pontjait.

„Mindent beleadok majd, de hogy most jön-e majd a győzelem, vagy később, azt nem tudom. Én mindent megteszek, ami tőlem telik, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el.”

„Az utcai pályákon valamiért nagyon magabiztosnak érzem magam, és ez sem kivétel, mert imádom ezt a pályát, szeretek olyan közel menni a falakhoz, amennyire lehet úgy, hogy ne érjek hozzájuk. Ezt a kihívást nagyon szeretem versenyzőként.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!