Leclerc: Nem várhatunk győzelmeket az új fejlesztési csomagtól - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem várhatunk győzelmeket az új fejlesztési csomagtól

Első jelentősebb fejlesztési csomagját veti be a hétvégi Miami Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapata, Charles Leclerc azonban pontosan tudja, nem számíthat arra, hogy rögtön képesek lesznek a győzelemért harcolni a Red Bull ellen.

Azt maga a monacói versenyző is elismeri, többet vártak az idei szezontól, ám fontos, hogy elfogadják a jelenlegi helyzetüket, és arra fókuszáljanak, hogy javítsanak az SF-23-as kódjelet viselő versenyautón, melynek egyik legfőbb gyengeségét jelenleg a versenytempó jelenti. A csapat egyértelmű fejlődést ért el az elmúlt hetekben, ezt Leclerc bakui rajtelsőségei, illetve dobogós eredménye is jól példázza, a 25 esztendős versenyző viszont nem kerget illúziókat, jól tudja, még messze vannak a Red Bulltól.

„Sikerült egy kicsit előre lépnünk” – mondta a monacói versenyző Miamiban. „Remélem, hogy meg tudjuk tartani a lendületünket. Tudjuk, hogy nem vagyunk a Red Bull szintjén, viszont tisztában vagyunk azzal, hogy mely területeken kell fejlődnünk, és tényleg mindent megteszünk, hogy ez így is legyen, amilyen hamar csak lehet.”

 

„A bajnokság hosszú, de már az ötödik versenyen járunk, szóval találnunk kell némi tempót, és tudjuk, hogy ennek mihamarabb meg kell történnie. Lesz néhány új elem az autón ezen a hétvégén, de nem hiszem, hogy ezek nagy fordulatot jelentenek majd, és a győzelmekért harcolhatunk a Red Bull-lal, de biztosan közelebb tudunk majd kerülni.”

Leclerc hozzátette, természetesen többet várt a szezontól, főleg azok után, hogy tavaly sokszor a győzelmekért csatázhatott, ám azt mondja, arra fókuszál, hogy csapatával közösen minél előbb fejlődést érjenek el.

„Azokra a lépésekre fókuszálok, amiket meg kell tennünk ahhoz, hogy mihamarabb harcban legyünk. Számomra csak ez számít, és a csapat számára is – hogy amilyen hamar csak lehet, a győzelmekért harcoljunk. Persze többet vártunk a szezon előtt, de ez van, a jövőre kell fókuszálnunk, és amilyen gyorsan csak tudunk, javítanunk kell az autón, hogy újra az élen harcolhassunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Nem várhatunk győzelmeket az új fejlesztési csomagtól
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!