Friss hírek

Leclerc: Nemcsak a motor, az egész autó kikapcsolt verseny közben!

GP SPAGNA F1/2020 -  SABATO 15/08/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Jó úton haladt a pontszerzés felé, ám egy technikai probléma miatt végül nem tudott célba érni a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon Charles Leclerc.

A Ferrari versenyzője a 9. helyről vágott neki a barcelonai futamnak, és sikerült is nyerni néhány pozíciót az első etapban.

Leclerc stratégiája jól működött, kemény csatát vívott a mclarenes Lando Norrisszal, a 37. körben azonban autójával hirtelen megpördült az utolsó előtti kanyarban.

Mint kiderült, egy elektronikai probléma miatt megállt alatta a Ferrari versenygépe, amit ugyan sikerült beindítania, de folytatni nem tudta a versenyt.

„A motor lekapcsolt – igazából nem is csak a motor, hanem az egész autó!” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Ez pedig teljesen blokkolta a hátsó kerekeket. Nem tudom, mi történt, és még a csapat sem tudja. Ki kell vizsgálnunk.”

„Kár érte, mert a stratégiám nagyon jól működött, remekül menedzseltük a lágy gumikat, de sajnos nem tudtuk befejezni a versenyt.”

„A probléma után megpróbáltam újraindítani a motort, de nem indult. Szóval kikapcsoltam az övemet, hogy ki tudjak majd szállni. De aztán szóltak, hogy próbáljam még egyszer újraindítani, és be is indult. És mivel nem volt bekapcsolva az övem, kiálltam a bokszba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!