Leclerc: Nemcsak a Red Bull, az Aston Martin is gyorsabb nálunk - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nemcsak a Red Bull, az Aston Martin is gyorsabb nálunk

HIRDETÉS
Sok munka vár még a Ferrari Forma-1-es csapatára, Charles Leclerc szerint ugyanis nemcsak a Red Bulltól, hanem az Aston Martintól is le vannak maradva a versenytempó tekintetében.
Charles Leclerc, Ferrari

A monacói versenyző a pole pozícióból vághatott neki a szezon negyedik versenyének Bakuban, végül azonban alulmaradt a két Red Bull-pilótával, Sergio Perezzel és Max Verstappennel szemben. Bár Leclerc-re a futam utolsó szakaszában nyomást gyakorolt Fernando Alonso, a spanyol támadásait végül vissza tudta verni.

A Ferrari versenyzője azt mondja, bár sikerült előrelépéseket tenniük autójukkal, még mindig lemaradásban vannak a versenytempót illetően – nemcsak a Red Bull-lal, hanem az Aston Martinnal szemben is. Összességében viszont úgy érzi, elégedettek lehetnek az év első sprintfutamos hétvégéjével, mivel mindent kihoztak abból.

„Közelebb kerültünk egy kicsit talán, de még mindig nagyon le vagyunk maradva, legalábbis a versenytempót tekintve, és azt gondolom, hogy ezen a téren az Aston Martinnal szemben is hátrányban vagyunk” – mondta a fiatal versenyző. „Szóval tényleg dolgoznunk kell ezen, mivel most egy körön egy kicsit többet kockáztatunk az időmérőn, ami hozzásegít ahhoz, hogy az élen legyünk, de egy 51 körös versenyen nem sok mindent tehetünk.”

„Sikerült most abszolút optimalizálnunk mindent. Amivel elégedettek lehetünk egy ilyen hétvége után, hogy mindent maximalizálni tudtunk. Kétlem, hogy bármelyik alkalommal is csinálhattunk volna jobban valamit. Ez pozitívum – de még mindig rengeteg munka vár ránk a versenytempót illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!