Leclerc: Nemcsak a szívemre, az eszemre is hallgattam, amikor hosszabbítottam a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nemcsak a szívemre, az eszemre is hallgattam, amikor hosszabbítottam a Ferrarival

HIRDETÉS
Még az új szezon kezdete előtt több évvel meghosszabbította szerződését a Ferrari Forma-1-es csapatával Charles Leclerc, a monacói versenyző pedig Bahreinben elárulta, pontosan mi is állt ezen döntése mögött.
LECLERC Charles (mco), Scuderia Ferrari SF-24, portrait during the Formula 1 Aramco pre-season testing 2024 of the 2024 FIA Formula One World Championship from February 21 to 23, 2024 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain - Photo Eric Alonso / DPPI

Leclerc korábbi szerződése 2024 végéig szólt a csapatnál, januárban azonban több évvel meghosszabbították azt. Hogy pontosan meddig, azt nem közölték a felek, a hírek szerint azonban legalább 2027-ig biztosan Maranellóban marad, sőt, egy opciónak köszönhetően 2029 végéig a Ferrari versenyzőjeként folytathatja.

Leclerc a Bahreini Nagydíj helyszínén szerdán elárulta, nem pusztán az érzelmek vezérelték akkor, amikor hosszabbított a Scuderiával — úgy érzi ugyanis, itt van a legjobb helyen ahhoz, hogy világbajnoki címeket nyerjen.

„Amennyire a pályán szeretek az ösztöneimre hagyatkozni, egy szerződéssel kapcsolatos döntés meghozatalakor nyilvánvalóan nagyon racionális gondolkodásra is szükség van” — mondta a monacói versenyző. „Imádom a Ferrarit. Örökké hálás leszek nekik azért, amit értettem tette a GP3-as évek óta, amikor is hittek bennem, és lehetőséget adtak arra, hogy bemutatkozzam a Forma-1-ben, majd csatlakozzak a Scuderia Ferrarihoz.”

„Viszont muszáj, hogy legyen értelme a projektnek, mert azzal is tisztában vagyok, hogyha hiszek a projektben, akkor nyilvánvalóan motiváltabb is vagyok versenyzőként. Ilyenkor lesznek a legjobb versenyzők! Szóval fel kellett tennem magamnak a kérdést, hogy ez-e a legjobb hely számomra ahhoz, hogy a legjobb esélyem legyen a világbajnoki cím megnyerésére a következő néhány évben.”

Leclerc jövőre új csapattársat kap majd, hiszen Carlos Sainz helyét a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton veszi majd át. A fiatal monacói versenyző azt mondja, mindenben támogatja a csapatot irányító Fred Vasseurt, aki eltökélten dolgozik azon, hogy sikerre vigye az olasz csapatot.

„Nem kellett sokat gondolkodnom. Nagyon rendszeresek az egyeztetéseink Freddel arról, hogy mit és hogyan akar megvalósítani. Abszolút benne vagyok. Tényleg hiszek abban a vízióban, amivel rendelkezik a Ferrariért. Összhangban vagyunk azzal kapcsolatban, ahogy mihamarabb világbajnoki címet akarunk nyerni.”

„A szerződésem meghosszabbítása egy kicsit talán racionálisabb volt annál, amit általában teszek, mivel gyakran inkább szívből, mint fejből hozok döntéseket. De ezúttal a mögöttes projektet is figyelembe kellett vennem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!