Leclerc Verstappen mellett a saját Ferrariját is legyőzte az Osztrák Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Leclerc Verstappen mellett a saját Ferrariját is legyőzte az Osztrák Nagydíjon

HIRDETÉS
Charles Leclerc rosszul működő gázpedállal aratott győzelmet a Red Bull hazai pályájának számító Forma-1-es Osztrák Nagydíjon, aminek köszönhetően megszakadt az öt futam óta tartó pechszériája.
Charles Leclerc races during the FIA Formula One World Championship 2022 in Spielberg, Austria on July 9, 2022

Hihetetlen nehézségeket követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára az ausztriai Forma-1-es futam egyértelműen leggyorsabb pilótája, Charles Leclerc. A monacói pilóta a második rajthelyről, közvetlenül Max Verstappen mögül várta a rajtot, akivel a 71 körös futam során több alkalommal kiélezett csatát vívott. A Ferrari tempója hosszú távon azonban jobbnak bizonyult, így Leclerc a futam utolsó negyedében már egyértelműen a futam legesélyesebbjeként birtokolta az első helyet.

Ekkor azonban jött a tipikus Ferrari-szerencse, a harmadik helyen autózó Carlos Sainz alatt kigyulladt az autó, Leclerc pedig röviddel ezt követően szintén műszaki hibát jelentett a csapatának. A gázpedálja teljesen felengedett állapotban is gyorsításra késztette az autóját, így Leclerc hosszú körökön át a saját Ferrarijával birkózva közeledett a cél felé. Előnye egyre csökkent Verstappenhez képest, ám a holland így sem volt képes felvenni vele a harcot, így Leclerc Miami után ismét futamgyőzelmet ünnepelhetett. Az alábbi szavakkal értékelte a sikerét.

„Ez egy… nagyon jó verseny volt. A tempónk rendben volt, az elején jókat csatáztunk Max-szal, a vége azonban hihetetlenül nehéz volt. Volt ez a problémám a gázpedállal, ami 20-30% környékén beragadt, de sikerült kitartanom az élen, amiért nagyon boldog vagyok. Erre szükségem volt, az utolsó öt verseny hihetetlenül nehezen alakult számomra és a csapat számára is. Végre meg tudtuk mutatni, hogy képesek vagyunk nyerni, és ez elképesztő. Nyomnunk kell tovább.”

Leclerc természetesen tudott róla, hogy Sainz motorhibával esett ki a versenyből, így felmerült benne, hogy ő sem látja meg a kockás zászlót.

„Persze ott motoszkált a fejemben. Furcsa, mert nagyjából egy időben történtek [a műszaki hibák]. Tudtam, hogy nekem nem a motorral van problémám, mert a pedált éreztem furcsának. Eleinte csak elemelésnél volt gond, de aztán már vissza se állt nullára. Szerencsére kitartott a végéig” – tette hozzá a monacói.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!