Leclerc Verstappen mellett a saját Ferrariját is legyőzte az Osztrák Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Leclerc Verstappen mellett a saját Ferrariját is legyőzte az Osztrák Nagydíjon

Charles Leclerc rosszul működő gázpedállal aratott győzelmet a Red Bull hazai pályájának számító Forma-1-es Osztrák Nagydíjon, aminek köszönhetően megszakadt az öt futam óta tartó pechszériája.

Hihetetlen nehézségeket követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára az ausztriai Forma-1-es futam egyértelműen leggyorsabb pilótája, Charles Leclerc. A monacói pilóta a második rajthelyről, közvetlenül Max Verstappen mögül várta a rajtot, akivel a 71 körös futam során több alkalommal kiélezett csatát vívott. A Ferrari tempója hosszú távon azonban jobbnak bizonyult, így Leclerc a futam utolsó negyedében már egyértelműen a futam legesélyesebbjeként birtokolta az első helyet.

Ekkor azonban jött a tipikus Ferrari-szerencse, a harmadik helyen autózó Carlos Sainz alatt kigyulladt az autó, Leclerc pedig röviddel ezt követően szintén műszaki hibát jelentett a csapatának. A gázpedálja teljesen felengedett állapotban is gyorsításra késztette az autóját, így Leclerc hosszú körökön át a saját Ferrarijával birkózva közeledett a cél felé. Előnye egyre csökkent Verstappenhez képest, ám a holland így sem volt képes felvenni vele a harcot, így Leclerc Miami után ismét futamgyőzelmet ünnepelhetett. Az alábbi szavakkal értékelte a sikerét.

„Ez egy… nagyon jó verseny volt. A tempónk rendben volt, az elején jókat csatáztunk Max-szal, a vége azonban hihetetlenül nehéz volt. Volt ez a problémám a gázpedállal, ami 20-30% környékén beragadt, de sikerült kitartanom az élen, amiért nagyon boldog vagyok. Erre szükségem volt, az utolsó öt verseny hihetetlenül nehezen alakult számomra és a csapat számára is. Végre meg tudtuk mutatni, hogy képesek vagyunk nyerni, és ez elképesztő. Nyomnunk kell tovább.”

Leclerc természetesen tudott róla, hogy Sainz motorhibával esett ki a versenyből, így felmerült benne, hogy ő sem látja meg a kockás zászlót.

„Persze ott motoszkált a fejemben. Furcsa, mert nagyjából egy időben történtek [a műszaki hibák]. Tudtam, hogy nekem nem a motorral van problémám, mert a pedált éreztem furcsának. Eleinte csak elemelésnél volt gond, de aztán már vissza se állt nullára. Szerencsére kitartott a végéig” – tette hozzá a monacói.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!