Leclerc nyerni akar a Ferrarival Monacóban és Monzában - F1VILÁG.HU

Leclerc nyerni akar a Ferrarival Monacóban és Monzában

HIRDETÉS
Már első ferraris évében nyerni szeretne a patinás olasz istálló ifjú titánja, Charles Leclerc.
Fotó: Scuderia Ferrari

Már első ferraris évében nyerni szeretne a patinás olasz istálló ifjú titánja, Charles Leclerc.

A monacói tehetség Kimi Räikkönen helyét vette át a Ferrarinál, 2019-ben pedig Sebastian Vettel csapattársa lesz majd.

Leclerc idén mutatkozott be a Forma-1-ben a Sauber színeiben, miután magabiztos teljesítménnyel megnyerte a Forma-2-es sorozatot.

A fiatal versenyző lenyűgöző formát mutatott első F1-es idényében, ami a Ferrarit is meggyőzte végül.

Leclerc a minap elárulta, a Ferrari versenyzőjeként nem lehet más a célja, mint a győzelem, ezért szeretne versenyeket nyerni jövőre. Szívesen megnyerné például hazai futamát, a Monacói Nagydíjat, és persze a Ferrari otthonában, Monzában is győzedelmeskedne.

Bár a monacói versenyzőnek nem lesz könnyű dolga, egyelőre nem érzi azt, hogy túl nagy nyomás nehezedne rá.

„Nyomás? Nem, nem érzem. Inkább a támogatást érzem, és el kell mondanom, hogy nagyon boldog vagyok. A célom nyilván az, hogy a legjobbat nyújtsam, és tiszteletben tartom a csapatom elvárásait” – mondta az ifjú versenyző az Autosprint magazin milánói díjátadóján.

Fotó: Scuderia Ferrari

„Sebastian Vettel személyében egy olyan versenyző lesz a csapattársam, aki fontos segítséget nyújt majd számomra a fejlődésben és a tanulásban. Csodálatos személyiség, emellett pedig nagyszerű versenyző is. Sikerült megismernem őt, amikor a maranellói szimulátorban dolgoztam, és köszönetet mondott nekem az elvégzett munkámért.”

„Ami a céljaimat illeti: mivel a Ferrarinál versenyzem majd, világos, hogy szeretnék megnyerni pár futamot, mint például a monacóit, ami hazai versenyem lesz, illetve a monzait. De egyelőre el sem tudom képzelni, milyen élmény lesz majd versenyezni Olaszországban a Ferrari versenyzőjeként.”

Leclerc az évadzáró abu dhabi teszten már dolgozhatott a Ferrari idei autójával, ami elmondása szerint óriási élmény volt.

Hirdetés

„Hogy milyen volt? Hihetetlen. Az autót mesés vezetni. És óriási megtiszteltetés volt, na meg persze rendkívül érzelemdús.”

„Nyilván még csak egy tesztről beszélgetünk, a teljesítményről nem sok értelme van értekezni, de érzésre már elsőre is kivételes volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!