Leclerc örül, de tudja, ma be kell fejeznie a munkát - F1VILÁG.HU

Leclerc örül, de tudja, ma be kell fejeznie a munkát

A Ferrari színeiben idei 9. pole-ját szerző Charles Leclerc azt reméli, a vasárnapi versenyen is képesek lesznek erős teljesítményt nyújtani, így mai győzelmük nemcsak azon múlik majd, hogy egyébként mennyire nehéz előzni a kanyargós szingapúri pályán.

Leclerc három hete, Monzában is az élről vághatott neki a versenynek, a futamon azonban végül nem volt esélye a jó néhány pozícióval hátrébbról felzárkózó Max Verstappennel szemben, így be kellett érnie a második hellyel. A Ferrari ifjú titánja remek időmérős kört rakott össze szombaton, és bár nehezen indult a hétvége a pénteki technikai gondokkal, azt reméli, a versenytempó is hasonlóan erős lesz majd.

„Jó ezt látni, de persze több versenyt kellene nyernünk vasárnaponként” – mondta a monacói versenyző. „Erre fogunk fókuszálni. Nagyszerű a pole-ban lenni, de be kell fejeznünk a munkát vasárnap.”

 

„Hogy őszinte legyek, elégedett vagyok, mert pénteken nagyon nehéz napom volt, technikai problémák miatt nagyon kevés körig jutottam – úgyhogy elégedett vagyok ezzel az eredménnyel.”

Arra a felvetésre, hogy azért a szingapúri utcai pályán könnyebb lesz maga mögött tartania a riválisokat, mint mondjuk három hete, Monzában, Leclerc így felelt: „Igen… Nem akarok pusztán arra támaszkodni, hogy itt nehezebb előzni, nagyon bízom abban, hogy meg tudjuk mutatni azt is, milyen erős teljesítményre vagyunk képesek – mert egész hétvégén ezvolt a helyzet.”

„A tempóra igyekszünk támaszkodni, de nyilvánvalóan itt nehéz előzni. Viszont azt gondolom, nehéz verseny vár ránk az esetleges eső miatt, a pálya pedig gyorsan képes felszáradni. Szóval izgalmas versenynek ígérkezik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc örül, de tudja, ma be kell fejeznie a munkát
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!