Leclerc örül, ha Hamilton agresszívebb lesz a folytatásban - F1VILÁG.HU

Leclerc örül, ha Hamilton agresszívebb lesz a folytatásban

HIRDETÉS
Nem fog változtatni versenyzési stílusán a monzai hétvégét követően Charles Leclerc – sőt! A monacói annak is örül, ha ezentúl Lewis Hamilton is keményebben odateszi magát.
SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes) and Charles Leclerc (MON/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

Leclerc parádés győzelmet aratott az Olasz Nagydíjon, miután eredményesen verte vissza a két Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas támadásait.

Hamilton a futam után viszont szót emelt Leclerc agresszív védekezése ellen: szerinte a monacói túlment egy határon, amikor egy alkalommal leszorította őt a pályáról. A versenybírók figyelmeztették is Leclercet, büntetést viszont nem kapott.

A Ferrari versenyzője Szingapúrban elárulta, neki esze ágában sincs változtatni. Azok után, hogy Ausztriában Max Verstappen agresszív előzése miatt elbukta a győzelmet, ő sem hagyja magát.

„Szerintem ilyen a kemény versenyzés – teljes mértékben tisztában voltam azzal, hogy mit csinálok az autóban” – mondta a monacói tehetség a Monzában történtekkel kapcsolatban.

„Azt hiszem, abban az adott pillanatban, amiről Lewis beszél, ott a féktávon, talán nem voltam teljesen képben azzal kapcsolatban, hogy ott van a jobb oldalamon. Összességében viszont keményen akartam versenyezni, amit meg is tettem.” 

„A hozzáállásom változott Ausztria után. Onnantól kezdve szerintem elég egyértelmű volt a stewardok álláspontja azzal kapcsolatban, hogy versenyezhetünk egy kicsit keményebben, és én élvezem is ezt.”

Leclerc elárulta, ő Szingapúrban is határozott lesz – ha pedig Lewis Hamilton változtatni akar, és ezentúl ő is agresszívebben áll hozzá a küzdelmekhez, a monacói azt sem bánja.

„Én boldogan folytatom így, ha pedig ő változtatni akar, akkor annak is örülök.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!