Leclerc örül, hogy a közepes keverékkel rajtol - F1VILÁG.HU

Leclerc örül, hogy a közepes keverékkel rajtol

HIRDETÉS
Azok után, hogy a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj időmérésének első etapjából harmadikként jutott tovább, a kvalifikációt követően csalódottan nyilatkozott Charles Leclerc.
GP ABU DHABI  F1/2020 - VENERDÌ 11/12/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A múlt hétvégi futamról három rajthelyes büntetést magával hozó pilóta nem tudott javítani a Q3-ban a korábban futott mért körein. Az időmérő második szakaszából közepes keverékeken továbbjutó monacói fontosnak nevezte a keményebb abroncsokon való továbblépést a motorsport.com kérdésére válaszolva. A kvalifikáció után mégsem nyilatkozott elégedetten.

„Kicsit csalódott vagyok, mert az én kívánságom volt, hogy még többet kihozzunk a Q3-ból, ami sajnos nem jött össze. Az első etapban elért időmhöz képest 184 ezredmásodperccel voltam lassabb” – mondta Leclerc

„Többet szenvedtünk a Q3-ban a gumik hőmérséklete miatt, amit most meg kell értenünk, de örülök, hogy a harmadik szakaszba a közepeseken mehettem tovább.”

A Ferrari versenyzője szerint a legfőbb probléma abban rejlett, hogy az abroncsokat hidegen tartsa a kör végéig.

„Szenvedtünk a gumik túlmelegedésével az utolsó szektorban, amiért benne maradt egy kis idő a körünkben.”

A magával hozott rajtbüntetés jelen pillanatban a Renault-duó mögötti, 12. helyes indulást eredményezi számára.

„Nem gondolnám, hogy ez hátrányt jelentene, mert akkor is a közepes gumikat választanánk, ha szabadon határozhatnánk meg, min rajtoljak” – mondta a monacói

„A Q2-ben jó munkát végeztünk, most ez segít az előnyben részesített gumikon való induláshoz.”

„Persze, nehezebb lesz, mintha lágyakon várnám a startot… De nagyjából két körig lennék előnyben. Utána viszont tudjuk, hogy mennyire sokat esnék vissza a gumik állapotának romlásával” – mondta várakozásai kapcsán Leclerc.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!