Friss hírek

Leclerc örül, hogy ilyen közel került Hamiltonhoz

A Ferrari idei formájához képest a Forma-1-es Portugál Nagydíj időmérő edzésén is túlteljesített Charles Leclerc. Miközben Sebastian Vettel csak 15. lett, a monacói a 4. helyről rajtolhat vasárnap.

Leclerc ráadásul csak 4 tizeddel maradt el a pole pozíciót megszerző Lewis Hamilton idejétől, ami különösen nagy elégedettséggel tölti el.

A Ferrari versenyzője az időmérő után azt mondta, természetesen bízott a jó eredményben, erre azonban még ő sem számított.

„Az Eifel Nagydíjon elért negyedik rajthely miatt itt is jobb eredményt vártunk volna, mint egyébként. De arra nem számítottunk, hogy ilyen közel leszünk Hamiltonhoz – ez meglepetés volt” – mondta a monacói pilóta, aki a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva arról is beszélt, nem volt egyszerű dolga az időmérőn.

„Egész hétvégén küszködtünk egy kicsit az autó hátuljával a lassabb kanyarokban. Nagyon elégedett vagyok a leggyorsabb időmérős körömmel, különösen az egyáltalán nem könnyű körülményekre tekintettel.”

„Az utolsó szektor nagyon-nagyon trükkös volt, de sikerült jól összeraknom ezt a részt is. Ezért is vagyok nagyon-nagyon elégedett a körömmel, még akkor is, ha természetesen mindig tudna az ember javítani.”

Leclerc a Q2-ben a közepes keverékű gumikkal futotta meg legjobbját, ami azt jelenti, hogy a holnapi versenyt is ezekkel az abroncsokkal kezdi majd meg.

„Szerintem ez egy jó gumiválasztás a futam elejére, a rajt viszont egy kicsit trükkösebb lehet” – mondta Leclerc. „Viszont nem degradálódnak olyan gyorsan a versenyen, ami a kezünkre játszhat.”

A Ferrari versenyzője azt mondja, nem tudja még, mekkora hátrányt jelent majd az, hogy a pálya piszkosabb oldaláról lesz kénytelen rajtolni.

„Holnapig ezt nem fogjuk megtudni, de természetesen remélem, hogy nem jelent majd nagy különbséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!