Leclerc örül, hogy mindkét McLarent legyűrték az időmérőn - F1VILÁG.HU

Leclerc örül, hogy mindkét McLarent legyűrték az időmérőn

HIRDETÉS
Nem volt könnyű napja Charles Leclerc-nek szombaton, Austinban, a monacói versenyző azonban végül remek időmérőt rakott össze a Ferrarival, a mai versenyt így a 4. helyről kezdheti majd meg.
GP STATI UNITI F1/2021 - SABATO 23/10/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói pilóta a kvalifikációt követően elárulta, az utolsó szabadedzésen elveszítette önbizalmát autójában, ezt azonban szerencsére sikerült visszanyerni a kvalifikáción.

Leclerc különösen elégedett amiatt, hogy mindkét McLarent sikerült legyűrniük – hiszen továbbra is harcban vannak a konstruktőri 3. helyért a wokingi gárdával.

„Nagyon elégedett vagyok az időmérővel, és őszintén szólva az egész hétvégével” – mondta lelkesen a monacói. „De főleg ezzel az időmérővel, mert részemről ez nem volt egy könnyű nap.”

„A harmadik edzésen az első etap nagyon-nagyon jól ment, és aztán a második etapra kipróbáltunk valamit, és teljesen elveszítettem az önbizalmamat az autóban, rengeteget küszködtem a hátuljával.”

„Szóval a Q1-ben úgy döntöttünk, más tervet követünk, többet körözünk, mint általában, és ez segített abban, hogy visszanyerjem az önbizalmamat az autóban.”

„Aztán nekivágtunk a Q2-nek, futottam egy nagyszerű kört a közepes keverékkel, amivel bejutottunk a Q3-ba. És aztán a Q3 is nagyon jól ment, szóval örülük, hogy mindkét autónkkal legyűrtük a McLareneket, ez volt ugyanis a cél.”

Leclerc az 5. legjobb időt futotta az időmérőn, Valtteri Bottas rajtbüntetése miatt azonban előreléphet egy helyet.

„A 4. és 5. helyekről rajtolunk, mert előrelépünk egy helyet a rajtrácson, bár ez azt jelenti, hogy én a pálya piszkosabb oldaláról indulok. Viszont mindent beleadok majd, hogy jó eredményt szállítsak a csapatnak vasárnap.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!