Friss hírek

Leclerc örül, mert a Ferrari autója úgy viselkedik, ahogy várták

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc a bahreini teszt első napja után örömmel konstatálta, hogy a versenypályán látott adatok szinkronban vannak azzal, amiket még télen, a maranellói gyárban kaptak az új autóval kapcsolatban.

Leclerc pénteken tesztelhette először a Ferrari új, SF21-es modelljét, ma délután pedig újra autóba ül majd.

A Ferrari versenyzője újságíróknak nyilatkozva azt mondta, mindenképpen biztató, hogy az autó úgy teljesít eddig, ahogy várták.

Hirdetés
 

„Az első adatok, amiket kaptunk a pályán, azok megegyeznek azokkal, amiket a teszt előtt, Maranellóban láttunk. Ez már pozitívum” – mondta a fiatal monacói.

„De hangsúlyozom, ilyen körülmények között nagyon-nagyon nehéz visszajelzéseket adni az autóval kapcsolatban. De látni azt, hogy dolgoztunk rajta, és az adatok korrelálnak azokkal, amiket Maranellóban kaptunk, igazán jó jel.”

Leclerc hozzátette, jól együtt tud dolgozni új csapattársával, Carlos Sainzcal, és ha autójuk elég jó lesz, képesek lesznek erős eredményeket szállítani a csapatnak.

„Ő egy nagyon tehetséges versenyző, és érdekes látni az adatokat most, hogy ő ül autóban, és összehasonlítani azokat, még ha ez elég nehéz is, hiszen a körülmények rengeteget változnak délelőttről délutánra.”

„De vannak érdekes dolgok, és alig várom, hogy autóba üljek, és megfelelő összehasonlításokat végezzek.”

Leclerc arról egyelőre nem kívánt sok mindent mondani, hogy a Ferrari mennyire lesz versenyképes idén.

„Minden elég jónak tűnik, de nagyon nehéz véleményezni most még. Senki sem feszegeti a határokat mindennel, főleg ilyen körülmények között. Szóval még nagyon korán van. De minden jónak tűnik, és ahogy mondtam, a várakozásoknak megfelelően alakulnak a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc örül, mert a Ferrari autója úgy viselkedik, ahogy várták
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!