Friss hírek

Leclerc: Örülök, hogy ki tudtam szállni az autóból…

Nagyot bukott a Forma-1-es Olasz Nagydíjon a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc. A monacói szerencsére nem sérült meg, bár kisebb fájdalmai azért vannak a baleset után.

Leclerc a monzai verseny 24. körében veszítette el uralmát a versenyautója fölött a pálya híres Parabolica nevű kanyarjában. A Ferrari csúnyán összetört, Leclerc azonban szerencsére megúszta sérülések nélkül.

Kiesését követően a fiatal pilótát természetesen megkérdezték arról, mi okozta a blesetet.

„Rendben vagyok, egy kicsit fájdogálok itt-ott, de összességében rendben vagyok, köszönöm” – mondta a monacói versenyző azt követően, hogy megvizsgálták a monzai pálya orvosi központjában.

„Elveszítettem az uralmamat az autó hátulja felett, ilyen egyszerű. Az én hibám volt. A baleset előtt határozottan nem volt könnyű a verseny, sokat küszködtünk az egyensúllyal, nagyon-nagyon nehéz volt vezetni az autót.”

Leclerc azt mondja, nehéz elfogadni azt, hogy a belgiumi hétvége után egy újabb nehéz versenyen vannak túl, ráadásul épp hazai környezetben, de mindent megtesznek azért, hogy a jövő heti, szintén Olaszországban, Mugellóban tartandó futamon jobbak legyenek.

„Ilyen az élet jelenleg, Mugellótól kezdve keményen próbálkozunk majd azzal, hogy megerősödjünk.”

„Nehéz elfogadni, de ma sokkal jobban örülök annak, hogy komolyabb problémák nélkül ki tudtam szállni az autóból. Nehéz pillanatok ezek, de várom már Mugellót, várom, hogy újra autóba üljek, és remélhetőleg jó eredményt érünk majd el.”

Videó Leclerc balesetéről:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!