Leclerc: Örülök Sainz győzelmének, de... - F1VILÁG.HU

Leclerc: Örülök Sainz győzelmének, de…

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nagyon csalódott saját versenye miatt, ugyanakkor örül csapattársa első győzelmének az F1-es Brit Nagydíjat követően.
FERRARI F1 GP SILVERSTONE SABATO 02/07/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Mattia Binotto

Leclerc számára kiábrándítóan alakult az F1-es Brit Nagydíj, a futam második felében ugyanis úgy tűnt, övé lehet a győzelem, azonban a biztonsági autós periódus alatt fordult a kocka: míg a mögötte lévők kiálltak friss lágy abroncsért, addig ő a pályán maradt a használt kemény keverékű gumikkal, így az utolsó körökben a dobogóról is lecsúszott.

Az új rajt így nem volt könnyű Leclerc számára, csapattársa szinte rögtön meg is előzte őt. 

„Nekem a kemény keverékű gumik voltak fent, mindenki másnak körülöttem a lágyak, szóval erősen küszködtem” – mondta a monacói. „A végén a tőlem telhető legjobbat nyújtottam, de ez nem volt elég, és nyilvánvalóan csalódott vagyok emiatt.”

A versenyt követően a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto Leclerc-hez ment és hosszan beszélt versenyzőjéhez. A kérdésre, mit mondott neki Binotto, a Ferrari pilótája így felelt: „Fel akart vidítani, ennyi.”

Leclerc számára több vitatható pontja is volt a versenynek: amikor csapattársa, Carlos Sainz mögött haladt, miközben Lewis Hamilton közeledett hozzájuk, a Ferrari nem adott azonnal csapatutasítást – pedig a monacói erősebb tempót diktált a spanyolnál. Később pedig a biztonsági autós stratégia is Leclerc számára alakult kedvezőtlenül, így a kérdésre, hogy szükség lesz-e arra, hogy beszélgessenek a verseny után, a fiatal pilóta így felelt: 

„A teljes képet kell nézni. Én csak az én oldalamat látom, az én versenyemet” – mondta. „Az autóban ülve néha nem látod a teljes képet. Én az én részemről úgy látom, hogy túl sok időt veszítettem az első etapban és a második etap elején, de ez csak az én nézőpontom, és ez lehet, hogy megváltozik, ha látom a teljes képet.”

Miközben Leclerc egy győzelemről lecsúszott, csapattársa, Sainz F1-es karrierje során először állhatott a dobogó legfelső fokára. 

„Ez a lényeg, azt hiszem” – reagált versenytársa eredményére Leclerc. „Nem akarom a fókuszt az én csalódást keltő versenyemre helyezni, sokkal inkább az ő hihetetlen győzelmére, és mivel ez az első győzelme, ez mindig nagyon különleges.”

„Ez remek a csapat és Carlos számára is, az elmúlt néhány versenyen építette az önbizalmát, és most ezt meg is mutatta, szóval nagyon örülök neki. Ugyanakkor nagyon csalódott vagyok magam miatt, szóval vegyes érzések, de remélem, hogy erősebben térhetek vissza a következő versenyen.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!