Leclerc összetört: „Ebben nincs semmi pozitívum” - F1VILÁG.HU

Leclerc összetört: „Ebben nincs semmi pozitívum”

HIRDETÉS
Kiábrándítóan kezdődött a 2023-as F1-es szezon a Ferrari és Charles Leclerc számára, aki műszaki hiba miatt célba sem ért az 57 körös versenyen.
Charles Leclerc

Újabb szívfájdító futamon van túl Charles Leclerc, aki a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon a Red Bullok mellett a legnagyobb eséllyel szállt harcba a dobogós helyezésekért. A futama nem indult rosszul, a harmadik helyről rajtolva sikerült maga mögé utasítania Sergio Perezt, ám a tempója messze elmaradt a két Red Bullétól, így a verseny második felére visszaesett a harmadik pozícióra. Ekkor jött a technikai ördöge, ami pillanatok alatt pontot tett Leclerc versenye végére: a monacói autója váratlanul lelassult, majd a pálya szélén megállt.

A csalódottan nyilatkozó Leclerc úgy fogalmazott: a meghibásodás különösen azért fájó a Ferrari számára, mert a tavalyi szezon és a téli szünet alatt mindent megtettek azért, hogy idén a lehető legmegbízhatóbb autóval álljanak rajthoz.

„Nem mondhatnám, hogy jó érzés. Nyilván nagyon sokat dolgoztunk ezen a területen. Ezt tovább kell folytatnunk, mert rögtön az első futamon megbízhatósági problémába ütközni nem jó dolog” – magyarázta a monacói, aki elárulta: a meghibásodás váratlanul történt, előtte semmi jel nem utalt műszaki hibára.

Amíg versenyben volt, Leclerc körönként minimum hat tizedmásodpercet kapott az élen egyre távolodó Max Verstappentől. A Ferrari számított a Red Bull előnyére, a tényekkel való szembesülés mégis fájóan hatott a pilótára.

„A Red Bull valami nagy dologra bukkant a versenytempó terén. Az időmérős tempójuk egészen hasonló a miénkhez, de a versenyen körönként egy másodpercet kapunk tőlük, ami óriási. A megbízhatóság mellett ezen is dolgoznunk kell. Nagyon messze vagyunk tőlük, de sajnos erre számítottunk.”

Leclerc harmadik helyét rövid időre Carlos Sainz örökölte meg, de a Ferrari spanyolja alulmaradt a parádésan teljesítő Fernando Alonsóval szemben, így végül egyetlen Ferrari sem állhatott fel a dobogóra. Leclerc úgy érzi, elbírt volna Alonsóval, ha lehetősége van csatázni vele.

„Úgy érzem, a harmadik hely reális lett volna. Elég nagy előnyöm volt a mögöttem érkezőkhöz képest, és az utolsó etapomon eléggé jól menedzseltük a dolgokat” – magyarázta a csalódott pilóta, aki zárásképp úgy fogalmazott: semmi jót nem tud magával vinni a következő helyszínre.

„Egy ilyen napon, amikor az ember nem ér célba, lehetetlen bármi pozitívumot kiemelni” – tette hozzá.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!