Friss hírek

Leclerc parádézott, bár azt hitte, megint odacsapja a Ferrarit

Nem volt könnyű dolga a pénteki baleset után Charles Leclerc-nek Szaúd-Arábiában, a monacói versenyző azonban a szombati időmérőn meghálálta csapata kemény munkáját. A fiatal pilóta a 4. helyről rajtol majd vasárnap.

Leclerc a pénteki második szabadedzésen csúnyán összetörte Ferrariját, a csapat szerelői pedig rengeteg munkaórát öltek abba, hogy szombatra összekalapálják a versenyautót.

A monacói pedig jó eredményt tudott elérni az időmérőn: a 4. rajthelyet szerezte meg, habár elismerte, kockáztatott, és egy ponton azt hitte, ismét eldobja majd versenygépét.

„Egy kicsit több ez, mint elégedettség! Még csak az időmérőn vagyunk túl, a verseny pedig holnap lesz, de a pénteki nap után nehéz volt visszaülni és magabiztosnak lenni az autóban” – mondta Leclerc.

„Lépésről lépésre haladtam, a Q3-ban pedig az utolsó körben mindent beleadtam, főleg a 22-es kanyarban. Tényleg azt hittem, elveszítettem a kontrollt az autó felett, de megfogtam és sok időt nyertem a korábbi körömhöz képest. Nagyon örülök, hogy a 4. helyről rajtolhatok, és remélem, hogy a versenyen maximalizálhatjuk majd az eredményt.”

Leclerc bizakodóan várja a futamot, elmondása szerint ugyanis a Ferrari versenytempója biztató.

„Nehéz lesz, de a versenytempónk erősnek tűnik, szóval optimista vagyok. Bár utcai pályáról van szó, a három hosszú egyenesnek köszönhetően több lehetőségünk lesz az előzésre, mint előzetesen vártuk. A versenytempónk pedig egész hétvégén erős volt, szóval remek lehetőség kínálkozhat, ha tiszta futamot teljesítünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!