Leclerc: Perez pontosan tudja, hogy túlzásokba esett - F1VILÁG.HU

Leclerc: Perez pontosan tudja, hogy túlzásokba esett

Küzdelmes versenye volt vasárnap, Ausztriában a Ferrari ifjú versenyzőjének, Charles Leclerc-nek. A monacói pilóta többször is összeakaszkodott Sergio Perezzel, végül pedig a 8. helyen ért célba.

A kiábrándító időmérő után persze ez is jó eredménynek számít, Leclerc csupán amiatt csalódott, hogy a jó versenytempót nem tudta kihasználni a futam során.

A Ferrari versenyzőjének kemény csatákat kellett megvívnia, Sergio Perez pedig két alkalommal is kiterelte őt a pályáról – ezekért a mexikói 5-5 másodperces időbüntetést kapott.

 

Leclerc a verseny után megbeszélte a történteket Perezzel, nem is haragszik a Red Bull pilótájára – csupán a versenye miatt frusztrált egy kicsit.

„Nem feltétlenül nevezném jó délutánnak, talán inkább az izgalmas délután a helyes kifejezés!” – mondta Leclerc, amikor a Perezzel való csatáiról kérdezték a leintést követően.

„Rengeteg volt a feszültség a sisak alatt. A leintés után persze beszéltünk, pontosan tudja, hogy túlzásokba esett. Szóval továbblépek. Nem az a fajta srác vagyok, aki sokáig rágódik a dolgokon. Az autóba ülve persze frusztráló, mert úgy éreztem, sokkal jobb a tempóm, de nem tudtam használni.”

„Valahányszor lehetőséget láttam, megpróbáltam kihasználni – de nem sok esély adódott, mert egy DRS-vonat alakult ki. És két alkalommal nem volt elég helyem a kanyarkijáraton, de ilyen az élet.”

Leclerc a múlt hétvégi Stájer Nagydíjon a mezőny végéről küzdötte fel magát a pontszerzők közé, elmondása szerint akkor egy kicsit talán erősebb volt a tempójuk, és ezúttal a stratégiával sem tudtak sok pozíciót nyerni.

„Úgy éreztem, hogy egy kicsit gyengébbek voltunk most, mint múlt héten, de a versenytempó így is egészen erős volt, ami pozitívum. Nem igazán kellett a tükröt nézni, az egyetlen sajnálatos dolog, hogy ugyanolyan stratégián voltunk, mint az előttünk lévők. Nem volt gumielőnyünk egy fordított taktikával, de Carlos számára kifizetődött, szóval jó ötlet volt felosztani a stratégiát a két autó között a verseny elején.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!