Friss hírek

Leclerc próbál megfontoltabb lenni a múltkori baleset után

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, jobban meg fogja gondolni a jövőben, hogy milyen csatákba megy bele a versenyek első köreiben – ugyanakkor rámutatott arra, idén sok pontot köszönhet annak, hogy pozíciókat nyert a rajtok után.

Leclerc már az első körben kiesett a múlt hétvégi Szahíri Nagydíjon, miután összeütközött Sergio Perez versenyautójával. A balesetet elkerülni igyekvő Max Verstappen a gumifalnak ütközött, így ő is kiesett már a futam elején.

A holland bírálta is Leclerc-t, amiért túl agresszív volt az első körben – a versenybírók pedig 3 rajthelyes büntetést osztottak ki a monacóinak a szezonzáró versenyre.

Leclerc elismeri, hibázott, a jövőben pedig megpróbál megfontoltabb lenni.

„Szerintem nem sok választást hagytam a stewardoknak. Hiszen azzal, hogy nem fejeztem be a versenyt, valahogy meg kellett büntetniük. És az egyetlen, amit tehettek, hogy megbüntetnek a következő versenyre” – mondta csütörtökön a monacói.

„De ez van. Azt gondolom, egyes versenyeken sokat nyertem az első körön, ami segített abban, hogy sok pontot gyűjtsek idén. Néha előfordul, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy én szeretném – múlt hétvégén például ez történt. És ez történt Ausztriában is az év elején.”

„Ugyanakkor viszont sok pontot nyertem ezzel. És meg fogom próbálni jobban kiválasztani a küzdelmeket, mert nyilvánvaló, hogy azzal, hogy nyerek egy pozíciót Maxszal szemben, még nem jutunk előrébb, hiszen Max eleve gyorsabb nálunk. De ez van, már megtörtént, tanulni fogok belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!