Leclerc: Próbálom idén elkerülni a „buta” hibákat - F1VILÁG.HU

Leclerc: Próbálom idén elkerülni a „buta” hibákat

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc mindent megtesz azért, hogy jobban megválogassa, milyen csatákba megy bele a jövőben, hogy ne kövessen el olyan hibákat, mint az elmúlt évben.
FERRARI F1 TEST BAHRAIN - SABATO 13/03/2021
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Mivel a Ferrari az elmúlt idényben nem volt túlzottan versenyképes, Leclercnek sokszor agresszívnek kellett lennie a rajtoknál, hogy pozíciókat nyerjen.

Ez több alkalommal is balesetet eredményezett: Ausztriában saját csapattársával ütközött, a Szahíri Nagydíjon pedig Sergio Perezzel akaszkodott össze, a balesetbe pedig Max Verstappen is belekeveredett.

Leclerc azt mondja, bár még nem tudja, mennyire lesznek versenyképesek idén, az biztos, hogy igyekszik bölcsebben viselkedni a pályán.

„Várnunk kell még egy kicsit, hogy lássuk, hol is állunk, de azt gondolom, már a teszteken is láttunk pozitív jeleket, szombattól pedig majd meglátjuk” – mondta a fiatal monacói.

„De azt hiszem, egy kicsit jobban megválogatom majd a csatáimat. Tavaly, például itt, Bahreinben az egyik Red Bull-lal harcoltam, és nem tudtam volna a teljes versenyen magam mögött tartani. Szóval butaság volt összeütközni vele a verseny azon pontján egy olyan pozícióért harcolva, amit egyébként sem tudtam volna megtartani.”

„Ám számos más alkalommal [ez az agresszió] hozzásegített a jobb eredmények eléréséhez. Jobban meg fogom válogatni a csatákat, de ha agresszívnek kell lennem a jobb eredmény eléréséhez, agresszív leszek.”

Leclerc elismerte, a tavalyi Szahíri Nagydíjon elkövetett hibáját természetesen nem szeretné megismételni.

„Az határozottan egy nehéz pillanat volt a csapat számára. Egyszerűen csak nagyon motivált voltam, hogy valami különlegeset csináljak. Ez a motiváció pedig olykor balesetet eredményezett a pályán, ami nem jó. Ahogy mindig, továbbra is próbálom megérteni, hogy miért követek el egy hibát, és igyekszem nem megismételni a jövőben.”

„De továbbra is motivált leszek, hogy jó eredményt érjek el, és majd meglátjuk, az agressziómat hogyan tudom alkalmazni a pályán. De természetesen igyekszem nem elkövetni újra ezeket a hibákat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!