Leclerc remekelt a balesetekkel tarkított bakui edzésen - F1VILÁG.HU

Leclerc remekelt a balesetekkel tarkított bakui edzésen

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es Azeri Nagydíj eseménydús második szabadedzésén. A monacóit csapattársa, Sebastian Vettel követte, a Ferrari egyelőre jelentős előnyben van.
Fotó: Scuderia Ferrari

Azok után, hogy a pénteki első szabadedzést George Russell csatornafedeles incidense miatt szinte teljes egészében törölni kellett, a helyi idő szerint 17 órakor megtartott második gyakorláson már több idejük volt körözni a versenyzőknek.

Persze még így sem annyi, mint szerették volna, hiszen előbb Lance Stroll, majd a gyakorlás utolsó harmadában Daniil Kvyat balesete miatt piros zászlóval meg kellett szakítani a körözést.

Előbbi versenyző a pálya 2-es kanyarjában csapta a gumifalnak versenyautóját, Kvyat pedig a 7-es fordulóban veszítette el uralmát versenyautója fölött.

A Ferrari remek formában kezdte a bakui hétvégét: Charles Leclerc 1 perc 42,872 másodperces idővel az élen zárta a második tréninget, 3 tizedmásodperccel megelőzve csapattársát, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

Leclerc bevallottan rajong a bakui pályáért: 2017-ben pazar győzelmet aratott itt a Forma-2-ben – napokkal édesapja halálát követően –, tavaly pedig itt szerezte élete első F1-es pontjait a Sauberrel.

A 3. helyen Lewis Hamilton végzett a Mercedesszel, a világbajnoki éllovas hátránya azonban jelentősnek mondható, bő 6 tizedmásodperc Leclerchez képest.

Fotó: Mercedes

Úgy tűnik, a Mercedesnek az Azeri Nagydíjon nemcsak a Ferrarival, hanem a Red Bull-lal is meg kell küzdenie, Max Verstappen ugyanis Valtteri Bottast megelőzve 4. lett.

Hamiltonnak egyébként volt egy igazán meredek pillanata: az ötszörös világbajnok az edzés során összekoccant a Haas versenyzőjével, Kevin Magnussennel, ám szerencsére nem lett baleset az ijesztő momentumból.

Hirdetés

Egészen az autótörésig remekül ment Daniil Kvyat délutánja is: az orosz versenyző a 6. legjobb idővel zárta a napot, megelőzve Carlos Sainzot (McLaren), Alexander Albont (Toro Rosso), Pierre Gaslyt (Red Bull) és Lando Norrist (McLaren).

Az idei lesz egyébként a negyedik Forma-1-es verseny Bakuban, a dobogós eredményeket tekintve pedig a legeredményesebb versenyző a Racing Point pilótája, Sergio Perez, aki kétszer állhatott fel a pódiumra Azerbajdzsánban. A mexikói pilótának és csapatának sok dolga lesz még, ha vasárnap is a legjobb helyekért akar harcolni, a pénteki napot ugyanis csak a 13. legjobb idővel zárta, közvetlenül a két Alfa Romeo között végzett.

Fotó: Racing Point

Kimi Räikkönen nem remekelt ma: a finn 2,6 másodperccel maradt le ferraris utódja, Leclerc legjobbjától, és csak a 14. pozícióban zárt.

A Williams vesszőfutása Bakuban tovább folytatódik: George Russell a második edzésen nem tudott részt venni, az első tréningen elszenvedett balesete után ugyanis ki kell cserélni versenyautójának kasztniját. Csapattársa, Robert Kubica 5,2 másodperces hátránnyal a 19. helyen végzett.

A Forma-1-es Azeri Nagydíj programja szombaton, magyar idő szerint 12 órakor folytatódik, az időmérőt pedig 15 órakor tartják.

Az F1VILÁG.HU csapata a helyszínről, Bakuból számol be az Azeri Nagydíj eseményeiről, így weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, mely IDE kattintva érhető el.

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1 / Twitter

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!