Leclerc: Remélem, Sainz nyerni tud a 3. helyről! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Remélem, Sainz nyerni tud a 3. helyről!

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc abban bízik, a 19. rajthelyről képes lesz felzárkózni a pontszerzők közé, bár arra nem számít, hogy a győzelemért harcolhat a mai Kanadai Nagydíjon. A monacói azt mondja, ha nem ő, akkor remélhetőleg csapattársa, Carlos Sainz nyerni tud Montrealban.
Charles Leclerc Ferrari

Leclerc azért lesz kénytelen a mezőny végéről startolni, mert versenyautójában a korábbi műszaki gondok után erőforrás-komponenseket cserélt a Ferrari. A fiatal pilóta még csütörtökön arról beszélt, a montreali pálya nem olyan rossz a büntetés bevállalása szempontjából, mivel előzni általában lehet ezen a helyszínen – ezen véleménye viszont szombatra egy kicsit megváltozott. 

„Nem tudom, hogy összefog-e jönni, vagy sem. Egy kicsit nehezebb volt előzni, mint kezdetben gondoltam, de összességében szerintem elég jó az autónk tempója” – mondta a monacói, amikor arról kérdezték, képes lesz-e felzárkózni a magyar idő szerint 20 órakor kezdődő versenyen. „Ha okosan játszunk a stratégiával, és tiszta pályán tudunk autózni, akkor a 4. helyig feljöhetünk, vagy ilyesmi. Szóval ez lesz a cél, igen, és mindent beleadok majd.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte csapattársa, Sainz képes lesz-e győzni a 3. helyről indulva, Leclerc így felelt: „Nos, remélem! Nyilván, ha én nem tudok, akkor akit szeretnék, hogy nyerjen, az Carlos. Nagyszerű lenne számára. Szerintem versenyképes volt eddig, nagyon szoros lesz a küzdelem Maxszal. És remélhetőleg egy késői biztonsági autós szakasszal és némi szerencsével én is csatlakozhatok a harchoz. De ez nyilván elég optimista felvetés.”

Leclerc azt mondja, mivel nem érte váratlanul a kanadai rajtbüntetés, nem annyira csalódott, bár kétségkívül nincs jó helyzetben.

„Egy kicsit megnehezíti a dolgunkat, de elkerülhetetlen volt. Szóval kiábrándító, másfelől viszont tudtam, hogy ez lesz, szóval számítottam rá. Nem tudom, hogy lesznek-e további büntetéseim, de összességében szerintem ez a legjobb, amit tehettünk. Nem jó helyzet, de jól döntöttünk. Inkább egy versenyen vállaljuk be mindet, mint több futamon a 10 rajthelyes büntetést.”

„Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle, és remélhetőleg nem lesz több műszaki problémánk, magunkra fókuszálhatunk, és visszazárkózhatunk a Red Bullra a bajnokság további részében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!