Költségplafon-ügy

Leclerc: Remélem, ugyanolyan közel leszünk Maxhoz, mint az időmérőn

Bár alulmaradt Max Verstappennel szemben a Holland Nagydíj időmérő edzésén, Charles Leclerc úgy érzi, nem kell csalódottnak lennie amiatt, hogy csak a 2. helyről kezdheti meg a ma délutáni versenyt.

Leclerc mindössze 21 ezredmásodperccel maradt alul a világbajnoki címvédővel szemben, az időmérőt követően pedig arról beszélt, utolsó gyorsköre nem sikerült tökéletesre – ugyanakkor viszont nem számított arra, hogy ennyire közel tud majd kerülni Verstappenhez.

„Hogy frusztrált vagyok-e? Nyilván az ember mindig a pole-t tűzi ki célul, és elkövettem egy hibát a 10-es kanyarban, de ettől eltekintve, hogy őszinte legyek, nem számítottam arra a Q1 és a Q2 után, hogy a Q3-ban ekkora lesz a lemaradásom” – mondta a monacói. „Az első két szakasz sokkal nehezebb volt, de a Q3 végén az autó igazán jónak tűnt, és nyomni tudtam neki. Pár verseny óta nem igazán voltam teljesen elégedett az autó egyensúlyával az időmérőkön. De most azt éreztem, hogy egy lépéssel jobbak voltunk, ami jó, szóval várom már a versenyt.”

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy a Q3-ban miért állt össze az F1-75-ös egyensúlya, Leclerc így felelt: „Nem igazán van még magyarázatom erre. Különböző dolgokat próbáltunk a kivezető körökön, és a végén egy kicsit jobb lett a dolog. Az eleje egy kicsit furcsán viselkedett, ezért küszködtem egy kissé az alulkormányzottsággal. Ezen dolgoznunk kell, de a versenytempót tekintve magabiztosnak érzem magam néhány versenyhétvége óta. Szóval egy kicsit magabiztosabb vagyok a vasárnapot illetően.”

Leclerc azt mondja, nehéz megmondani, hogy tartani tudja-e majd a lépést Verstappennel, ha a rajtnál nem sikerül a holland elé kerülnie.

„Meglátjuk. Ezen a pályán nagyon nehéz előzni. Remélem, hogy ugyanolyan közel leszünk, mint szombaton, és remélhetőleg egy kicsit tudunk játszani Carlosszal is, így nyomás alá tudjuk helyezni Maxot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Remélem, ugyanolyan közel leszünk Maxhoz, mint az időmérőn
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!