Friss hírek

Leclerc reméli, akár már 2019-ben a Ferrari versenyzője lehet

Az Alfa Romeo Sauber ifjú tehetsége, Charles Leclerc elárulta, bízik abban, hogy akár már 2019-ben a Ferrari versenyzője lehet.

A monacói versenyző 2016 óta a Ferrari juniorversenyzője, a Forma-2-es bajnoki cím tavalyi megnyerése után pedig az F1-ben is bemutatkozhatott a Sauber színeiben.

A Ferrarinál a szezon végén lejár Kimi Räikkönen szerződése, és pár a maranellóiak eddigi politikáját tekintve nem valószínű, hogy a finn távozása esetén Leclercet ültetik a helyére, az ifjú tehetség azért bizakodó.

Amikor csütörtökön, Montrealban erről kérdezték, Leclerc így felelt: „Mindig nehéz kikapcsolni ezt a dolgot, amikor az emberek erről beszélnek, csak mosolyogni tudok.”

„Másfelől viszont most nem tűnik reálisnak. Csak erre az idényre összpontosítok – szerintem ez az, ami fontos.”

„Ha elkezdem összezavarni magam azzal, hogy mi történhet jövőre, az szerintem nem lenne rám pozitív hatással. Szóval az idei évre koncentrálok.”

„Ha pedig eljön az ideje annak, hogy a jövő évről gondolkodjak, akkor fogok is, és remélhetőleg lesz lehetőségem arra, hogy beleüljek abba az ülésbe. Gyerekkorom óta erről álmodom, szóval bízom benne, hogy egy napon náluk versenyezhetek.”

Leclerc azt mondja, számára tökéletes az, hogy a Saubernél kezdhette el F1-es pályafutását, mely csapat rendkívül szoros kapcsolatban áll a Ferrarival.

„Kisebb nyomás van rajtam, mintha egy nagyobb csapatnál kezdtem volna. És nagyon sok fiatal versenyzőjük volt már, szóval tudják, hogyan segítsenek a tanulásban, illetve abban, hogy elkezdjem az F1-es karriert. Úgyhogy ez egy nagyszerű hely a kezdéshez.”

Tavaly, a Hungaroringen is vezethette már a Ferrari autóját a monacói | Fotó: Scuderia Ferrari

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint szüksége lenne-e arra, hogy egy középcsapatnál – például a Haasnál – versenyezzen, mielőtt egy topcsapathoz igazol, a monacói azt mondta: „A Sauber minden szükséges lépést megtesz ahhoz, hogy gyorsan fejlődjön.”

„Nagyon ígéretesnek tűnik a csapat jövője. Mindez nagyon pozitív. Simone Resta is csatlakozott az istállóhoz, ami nagy lendületet ad a csapatnak. Rengeteg tapasztalatot szerzett a Ferrarival, szóval csak pozitív lehet az, ha egy olyasvalaki érkezik hozzánk, aki egy ilyen istállónál dolgozott. Csak pozitívumokat hallottam róla.”

„Látnunk kell, hogy alakulnak a dolgok – persze nem a következő pár versenyen, hiszen azért ez egy kicsit több időt vesz igénybe, de meggyőződésem, hogy előrébb lépünk majd a mezőnyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!