Friss hírek
Next
Prev

Leclerc reméli, fejfájást okoz majd a Ferrari csapatfőnökének

Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc azt mondja, „jó jel” lenne számára az, ha idei teljesítményével fejfájást tudna okozni új csapatának a versenyzők menedzselését illetően.

A monacói tehetség Kimi Räikkönen helyét vette át az olasz istállónál, ahol a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel csapattársa lesz.

Sokak szerint Leclerc alaposan megnehezítheti majd Vettel dolgát a Ferrarinál, habár Mattia Binotto csapatfőnök nemrég azt mondta, kezdetben még a német versenyzőt favorizálják.

Leclerc a Motorsport.com című lapnak azt mondta, nagyon örülne annak, ha már a szezon elejétől kezdve jó tempót tudta mutatni.

„Nyilván nagyon boldog leszek, ha gyorsan hozzászokok az autóhoz, és rögtön jó lesz a tempóm” – mondta a 21 esztendős versenyző.

„De persze reálisan látom a helyzetet. Még csak a második F1-es idényem lesz, sokat kell tanulnom. Hosszú út áll előttem. De nem rejthetem el azt, hogy keményen dolgozom azért, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzem meg az első versenyre.”

„Ha Mattiának problémát jelent két gyors versenyző menedzselése, az egy jó jel számomra! De jelenleg kizárólag magamra összpontosítok, próbálok minden egyes körben fejlődni.”

„A Ferrari egy topcsapat, vannak olyan procedúrák, melyek nagyban eltérnek attól, amit én a korábbi csapatomnál láttam. Szóval szükség van némi alkalmazkodásra.”

Leclerc hozzátette, már most látja annak előnyeit, hogy a négyszeres világbajnok Vettel csapattársa lesz.

„Ami a versenyzői visszajelzéseket illeti, Seb nagyon erős ezekben. Nagyszerű technikai tudással rendelkezik, szóval ebben én kétségkívül fejlődhetek még – és keményen dolgozom is ezen.”

„Az elmúlt 5-6 hetet a gyárban töltöttem, hogy jobban megértsem a rendszereket, ami szerintem az egyik gyenge pontom volt tavaly. Próbálok jobb lenni ezekben.”

Bár nem a Ferrarié volt a legjobb köridő az első teszthéten, Barcelonában, sokak szerint az olasz istálló a mezőny előtt jár.

„Én jelenleg még nem igazán foglalkozom az eredményekkel” – mondta Leclerc.

„Ha önmagamra összpontosítok, és próbálom a lehető legjobb munkát végezni az autóban és azon kívül, akkor meggyőződésem, hogy jönni fognak az eredmények.”

„Nem akarom beültetni a fejembe azt, hogy nyernem kell az első versenyen. Szeretnék annyira felkészült lenni az első futamra, amennyire csak tudok, igyekszem annyira beilleszkedni a csapatba és az autóba, amennyire csak tudok – és akkor jönnek majd az eredmények.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Leclerc reméli, fejfájást okoz majd a Ferrari csapatfőnökének
Verstappen: Nehéz megítélni, mennyit javult az idei autónk
Verstappen a Mercedesnél? Reagált a holland a pletykákra!
Képgaléria: Pályán az AlphaTauri új autója!
Folytatja az átszervezéseket a Ferrari F1-es csapata