Leclerc reméli, Japánban is kellemes meglepetés éri őket - F1VILÁG.HU

Leclerc reméli, Japánban is kellemes meglepetés éri őket

Főleg az idei, SF-23-as kódjelű versenyautó megértése terén sikerült nagy előrelépéseket tennie a Ferrari Forma-1-es csapatának a nyári szünet után – ez pedig döntő fontosságú lesz majd a 2024-es versenygép fejlesztése során.

Minderről a csapat ifjú pilótája, Charles Leclerc beszélt az F1-es világbajnokság következő állomásának helyszínén, Szuzukában. A Ferrari jó formát mutatott a legutóbbi két versenyhétvégén, hiszen Monzában a Red Bullokkal harcolhatott, legutóbb, Szingapúrban pedig le is győzte az energiaital-gyárosokat, miután Carlos Sainz magabiztos győzelmet szerzett.

Bár a Ferrarinál nem számítanak arra, hogy ezen a hétvégén, Japánban is nyerő helyzetben lesznek, Leclerc azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy a legtöbbet hozzák ki a rendelkezésükre álló csomagból.

„Nagyon nehéz megjósolni a csapatok teljesítményét idén, mivel az egyszerűen pályáról pályára változik” – mondta a monacói versenyző. „Nem számítottunk arra, hogy a Red Bull ennyire küszködni fog Szingapúrban, és nem számítottunk arra sem, hogy mi ennyire gyorsak leszünk.”

„Remélem, hogy ezen a hétvégén is kellemes meglepés ér bennünket, viszont szerintem számíthatunk arra, hogy a Red Bull nyilvánvalóan elöl lesz, mögöttük pedig szoros küzdelem alakulhat ki a McLarennel és a Mercedesszel. Így volt egész évben, minden századmásodperc számít. Szóval nagyon nehéz most megjósolni, hogy ki lesz elöl vagy hátul – de minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy mi legyünk a második leggyorsabb csapat.”

Leclerc azt mondja, a Holland Nagydíjon sikerült nagyot lépniük előre az autó megértése terén, ennek pedig óriási jelentősége lesz a folytatásban – nem feltétlenül az idei versenyek, sokkal inkább a jövő évi autó fejlesztése terén.

„Zandvoort óta legalább már jól értjük az autónkat. Azt gondolom, ott elég sok tesztet elvégeztünk, és ez rendkívül hasznos volt a csapat számára az azt követő versenyhétvégéken, hiszen sikerült egy kicsit jobban megértenünk a csomagunkat, ami döntő fontosságú a jövőbeli fejlesztések szempontjából. Rövid távon kétlem, hogy hozzá ez hozzá fog segíteni bennünket ahhoz, hogy folyton a győzelmekért harcoljunk, de legalább egy kicsit jobban maximalizálni tudjuk a csomagunkat. Csak néhány század választ el bennünket a Mercedestől és a McLarentől, szóval minden hétvégén a legjobbat kell nyújtanunk.”

A 25 esztendős versenyző újságírói kérdésre beszélt arról is, nem maradt más céljuk, minthogy megszerezzék a 2. helyet a konstruktőri pontversenyben.

„Mivel tavaly másodikként zártuk a konstruktőrök versenyét, a célunk az volt, hogy megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot idén” – magyarázta a Ferrari pilótája. „Aztán az első néhány futam után rá kellett jönnünk, hogy ez nem reális cél, mivel a Red Bull a saját ligájában versenyez jelenleg.”

„Szóval a fő cél a Ferrari számára, hogy mihamarabb visszatérjünk a győztesek útjára. Az idei szezont elnézve a legtöbb, amit tehetünk, hogy másodikként zárjuk a bajnokságot, és mindent meg is teszünk ezért. Szoros lesz, mert a Mercedes és a McLaren – bár utóbbi jobban le van maradva a konstruktőri versenyben – nagyon közel van hozzánk a teljesítmény terén. Szóval izgalmas hajrája lesz a szezonnak. Csak az a sajnálatos, hogy a második helyért megy a küzdelem, nem pedig az elsőért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!