Leclerc reméli, nem egy Verstappen-éra elején járunk - F1VILÁG.HU

Leclerc reméli, nem egy Verstappen-éra elején járunk

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, mindent megtesz azért, hogy Max Verstappen a következő években ne gyarapítsa tovább világbajnoki címeinek számát. A monacói biztos benne, jövőre jobban meg tudják majd nehezíteni a Red Bull dolgát.

A Ferrari már idén is jól kezdte az idényt, Leclerc pedig a bajnokság elején magabiztosan vezette a pontversenyt – a Red Bull azonban a bajnokság előrehaladtával igencsak erőre kapott, Verstappen pedig már a Japán Nagydíjon be tudta biztosítani pályafutása második F1-es bajnoki címét. A holland bombaformában van: múlt vasárnap, Austinban idei 13. futamgyőzelmét aratta, így joggal merül fel a kérdés, vajon egy Verstappen-éra elején járunk-e?

„Nos, remélem, nem ez a helyzet. Mindent meg fogok tenni azért, hogy ne így legyen, és csapatként is nyilván azért dolgozunk, hogy ne így történjen” – mondta Leclerc az ezzel kapcsolatos kérdésre, majd kifejtette, a legfőbb problémát a Ferrari számára jelenleg a gumik degradációja jelenti. „Szerintem nagyon világos számunkra, hogy miben kell fejlődnünk. Egy körön igazán erősek vagyunk, és szerintem ugyanazon a szinten vagyunk, mint a Red Bull. De a versenytávon küszködünk a gumikkal.”

„Szóval erőfeszítéseket teszünk ezen a téren, és remélem, hogy már jövőre látni fogjuk ennek eredményeit. Az idei szezonra visszatekintve nemcsak a gumik degradációjával volt gond, hanem stratégiai problémák, kommunikációs gondok, és a gumikezelés is egyike ezeknek. Az utolsó versenyeket megpróbáljuk a lehető legjobban kihasználni annak érdekében, hogy jövőre kihívói legyünk Maxnak és a Red Bullnak a bajnoki címért. De meggyőződésem, hogy képesek leszünk erre, mivel tudom, milyen keményen dolgozunk, és biztos vagyok benne, hogy jó irányba haladunk.”

A sajtótájékoztatón Lewis Hamilton is válaszolt a Verstappen-érával kapcsolatos kérdésre – ő azt mondta, a Mercedesnek sokkal nagyobb lépést kell megtennie 2023-ra, hogy megállítsa a Red Bullt.

„Nagyon korai ezt még megmondani. Ha jövőre újra dominálnak, akkor lehet, hogy így lesz, de a Ferrarik gyorsabbak voltak náluk az időmérőn” – mondta a brit. „Azt gondolom, a szezon jelentős részében jobb teljesítményt tudtak nyújtani, de össze kell kapniuk a versenytempójukat.”

„Azt gondolom, nagyon sokkal-sokkal nagyobb lépést kell megtennünk, meredekebb hegyet kell megmásznunk – de remélhetőleg nem lesz lehetetlen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!